مساله حمل و نقل کاملا فازی
الموضوعات :
1 - گروه ریاضی، دانشگاه پیام نور، شیراز، ایران
2 - گروه ریاضی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز، شیراز، ایران
الکلمات المفتاحية: fully fuzzy transportation pro, Triangular fuzzy numbers, linear multi objective program,
ملخص المقالة :
مسئله حمل و نقل، یک مساله برنامهریزی خطی است که حداقل هزینه را برای حمل یک محصول ازتعدادی مبدا به تعدادی مقصد از قبیل کارخانه به انبار یا انبار به سوپر مارکت لحاظ میکند. برای حل این مساله الگوریتم سیمپلکس درنظر گرفته شده است. در پروژه های عملی هزینه و مقدار عرضه و تقاضا اعداد فازی هستند و انتظار می رود جوابهای بهینه که مقدار کالایی که از مبدا به مقصد را تعیین می کند، به صورت فازی تعیین شود بنابراین در ابتدا ایده در شرایط کاملا فازی و سپس الگوریتمی که اولویت بندی برای حل چنین مساله ای است ارائه می شود. در این مقاله الگوریتمی جدید برای حل مسائل حمل و نقل در حالت کاملا فازی پیشنهاد می شود. این الگوریتم، مسالهی حمل و نقل در حالت کاملا فازی را به یک مساله سه هدفه تبدیل و سپس از روش وزن دار شده در حل مسائل چندهدفه استفاده می کند و سپس مسالهی جدید را با روش سیمپلکس حل میکند. در خاتمه روش پیشنهادی برای داده های واقعی استفاده می شود.
[1] Amarpreet kaur,Amit Kumar. ‘A new method for solving fuzzy transportation problem usingranking function’, Applied Mathematical Modeling, (2011), 35, pp: 5652-5661.
[2]S. Chanas, and.D. Kuchta, ‘A concept of theoptimal solution of the transportation problemwith fuzzy cost coefficients’, Fuzzy sets and Systems, (1996) ,82,pp: 299-305.
[3] S.Chanas.,W. Kolodziejczyk. and A.Machaj,.‘Afuzzy approach to the transportation problem’,Fuzzy Sets and Systems, (1984), 13, pp: 211–221.
[4] L.Campos,. and A.Gonzalez Munoz,. ‘Asubjective approach for ranking fuzzy number’,Fuzzy Sets and Systems, (1989), 29, pp: 145-153.
[5] L.Campos,. and J.LVerdegay,. ‘Linearprogramming problem and ranking of fuzzynumbers’, Fuzzy Sets and Systems, (1989),32, pp1-11.
[6] F.L.Hitchcock.‘The distribution of a product fromseveral source to numerous localities’,J.Math.phys, (1941), 20, pp:224-230.