ارزیــابی اثـرات زیست محیطی استقـــرار کاربـری ها بر شاخص هـای کــمی و کیــفی رودخــانه ها
الموضوعات :
1 - کارشناس ارشد طراحی و برنامهیزی شهری از واحد تهران مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی
الکلمات المفتاحية: Tourism, ارزیابی اثرات زیست محیطی, گردشگری, Environment Impact Assessment, شاخص های کمی و کیفی رودخانه, سپتیک تانک, Rivers quantitative/ qualitative parameters, Septic tank,
ملخص المقالة :
گردش در طبیعت بخشی از مجموعه گردشگری است که بر مسافرت هدفمند به مناطق نسبتاً طبیعی برای مطالعه مناظر گیاهان و جانوران و جنبه های فرهنگی معاصر یا گذشته موجود در این مناطق اطلاق می شود.حال در صورت افزایش ناگهانی گردشگری به منطقه ای آثار زیست محیطی جبران ناپذیری بر محیط وارد می گردد.از این رو نیازمند ارزیابی اثرات زیست محیطی به عنوان فعالیتی به منظور شناسایی اثرات اجرای یک پروژه بر سلامت انسان و محیط هستیم تا با شناسایی آثار سوء احتمالی به ارائه راهکارهای مناسب بپردازیم. در این تحقیق به بررسی اثرات عوامل انسانساخت بر حاشیه رودخانه زشک واقع در استان خراسان رضوی که یکی از مکان های مهم گردشگری است پرداخته شده است. از این رو تعیین میزان آلودگی آب رودخانه و پیامدهای گردشگری در این منطقه عاملی برای سنجش تغییرات ایجاد شده در سیمای محیط، اختلال در کاربری های زمین و تعارض با احتیاجات محلی می باشد.
- پاپلی یزدی، محمد حسین، (1375)، "فصلنامه تحقیقات جغرافیایی"، شماره پیاپی40.
2- سازمان آب منطقه ای استان خراسان رضوی.
3- طاهرخانی،محمد طاهر، (1375)، "سیلاب های شهری"، انتشارات مرکز مطالعات وتحقیقات شهرسازی ومعماری،چاپ اول.
4- منوری، مسعود، (1384)، "ارزیابی اثرات زیست محیطی"، انتشارات میترا، چاپ اول ، پاییز.
5- منوری ، مسعود، (1383)، "راهنمای ارزیابی اثرات زیست محیطی طرح های گردشگری و طبیعت گردی" ، معاونت محیط زیست انسانی ، شماره 17.
_||_