بررسی اثرات ضد انعقادی و ضدکلسترولی و آنتی بیوتیکی مواد موثره گانودرما لوسیدوم در شرایط برون تنی و درون تنی
الموضوعات : Developmental biology of plants and animals , development and differentiation in microorganisms
مهیار شاکری راد
1
,
محدثه لاری پور
2
,
زهرا کشتمند
3
1 - گروه بیوتکنولوژی، واحد تهران شمال، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
2 - گروه میکروب شناسی، واحد تهران شمال، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
3 - گروه زیست شناسی، واحد تهران مرکزی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
الکلمات المفتاحية: ضد انعقاد, آنتی کلسترولی, پلی ساکارید, گانودریک اسید, گانودرما لوسیدوم,
ملخص المقالة :
بررسی اثرات سلامت بخش مواد موثره ی گانودرما در شرایط برون تنی و درون تنی هدف این مطالعه است. بانک کشت قارچ تهیه شد. استخراج و خالص سازی گانودریک اسید و پلی ساکارید از قارچ گانودرما لوسیدوم با روش کروماتوگرافی انجام شد. آنتی بیوگرام، اثرات پری بیوتیکی، ضد کلسترولی و ضد انعقادی پلی ساکارید و گانودریک اسید در اینویترو و اینویوو انجام شد. MIC و MBC پلی ساکارید برای اشریشیاکلای برابر با غلظت 40% بود و برای استافیلوکوکوس اورئوس 20% بود. MIC و MBC گانودریک اسید برای اشریشیاکلای و استافیلوکوکوس اورئوس برابر با غلظت20% بود. درصد وزن با اضافه شدن رژیم دریافت کننده چربی به صورت معنی داری افزایش یافت. با اضافه شدن پلی ساکارید قارچی به رژیم های غذایی میانگین وزن موش هاکاهش یافت (05/0(P<. کاهش وزن موش ها در گروه های دریافت کننده پلی ساکارید + گانودریک اسید بیشتر بود(05/0(P<. در مقایسه با گروه دیابتی، سطح سرمی کلسترل تام، تری¬گلیسرید و LDL در گروه دریافت کننده پلی ساکارید و گانودریک اسید کاهش معنی داری یافت و میزان HDL افزایش یافت. تغییرات کلسترول تحت تیمار معنی دار نبود(05/0(P≥. زمان انعقاد فقط در گروه های دریافت کننده پلی ساکارید + گانودریک اسید (رژیم چرب) و پلی ساکارید + گانودریک اسید (رژیم معمولی) نسبت به گروه شاهد(چرب) افزایش معنی دار داشت(05/0(P< و تاثیر آنتی کلسترولی پلی ساکارید استخراجی بیشتر از گانودریک اسید بود. مصرف مکمل غذایی گانودرما، اثرات بیولوژیک فراوان دارد.
