اثراقتصادی پروبیوتیک باکتوسل بر روی بازماندگی ماهیان قزل آلای رنگین کمان
الموضوعات : فصلنامه علمی -پژوهشی تحقیقات اقتصاد کشاورزیسید ابراهیم حسینی 1 , ساره بذرگر 2 , وحید دیانت پور 3 , لیلا بذرگر 4
1 - دانشیار، گروه زیست شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، فارس، ایران
2 - استادیار بخش اقتصاد کشاورزی دانشگاه شیراز
3 - استادیار بخش اقتصاد کشاورزی دانشگاه شیراز
4 - استادیار بخش اقتصاد کشاورزی دانشگاه شیراز.
الکلمات المفتاحية: باکتوسل, بازماندگی, ماهی قزل آلای رنگین کمان,
ملخص المقالة :
غذاهای دریایی و آبزیان یکی از سالمترین و بهترین مواد غذایی مصرفی میباشند که نقش ارزندهای در امنیت غذایی و سلامت جامعه دارند و بهدلیل افزایش تقاضای مصرف ماهی، آبزیپروری بخش مهمی از صنعت دامپروری در سراسر دنیا بهحساب میآید. لذا این مطالعه با هدف بررسی اثر پروبیوتیک باکتوسل بر میزان بازماندگی ماهیان قزلآلا و بر درآمد آبزیپروران انجام گرفت. در این مطالعه از 8000 قطعه ماهی قزلآلای رنگینکمان با میانگین وزنی 60 گرم استفاده شده که به 2 گروه تجربی تیمار با باکتوسل و کنترل یا فاقد تیمار تقسیم شدند. در این پژوهش باکتوسل Pediococcus acidilactituma به روش اکسترودر شده به غذای ماهیان اضافه شد و در طول دورهی آزمایش با استفاده از فرمولهای مربوطه میزان بازماندگی ماهیان در دو گروه محاسبه و دادهها با استفاده از نرمافزار SPSS18 و از طریق آزمون آماری تی مستقل مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. دادههای حاصل از این تحقیق موید آن است که پروبیوتیک باکتوسل باعث افزایش میزان بازماندگی ماهیان قزل آلا میگردد. با توجه به نتایج حاصل از این پژوهش، پروبیوتیک باکتوسل احتمالا از طریق تحریک سیستم ایمنی و کاهش اثر پاتوژنها و افزایش تولید ایمونوگلوبینها باعث افزایش ماندگاری ماهیان قزلآلای رنگینکمان و در نتیجه افزایش راندمان تولید و درآمد بیشتر آبزیپروران میشود.
طبقه بندیJEL: