مقایسه ی پرتفوی بهینه ی سهام شرکت های صنایع غذایی بورس تهران با استفاده از رویکردهای پارامتریک و ناپارامتریک
الموضوعات : فصلنامه علمی -پژوهشی تحقیقات اقتصاد کشاورزیحسین اصغرپور 1 , فیروز فلاحی 2 , ناصر صنوبر 3 , علی رضازاده 4
1 - دانشیار گروه اقتصاد دانشگاه تبریز.
2 - استادیار گروه اقتصاد دانشگاه تبریز
3 - دانشجوی دکتری گروه اقتصاد دانشگاه تبریز
4 - دانشیار گروه اقتصاد دانشگاه تبریز
الکلمات المفتاحية: پرتفوی بهینه سهام, ارزش در معرض خطر, شرکتهای صنایع غذایی بورس, روشهای پارامتریک و ناپارمتریک,
ملخص المقالة :
هدف اصلی این مطالعه، تعیین پرتفوی بهینه سهام شرکتهای صنایع غذایی منتخب فعال در بورس اوراق بهادار تهران در چارچوب ارزش در معرض خطر با استفاده از دو رویکرد پارامتریک و ناپارامتریک میباشد. در این راستا میزان ارزش در معرض خطر سهام با استفاده از آمار و اطلاعات قیمت هفتگی سهام شرکتهای مذکور طی دورهی دیماه 1387 تا دیماه 1390 به دو روش مذکور محاسبه شده است. سپس با استفاده از بازدهی مورد انتظار(میانگین بازدهی در طی دوره) و VaR محاسبه شده، مرز کارای سرمایهگذاری و پرتفوی بهینهی نهایی سرمایهگذار در قالب مدل میانگین- ارزش در معرض خطر بهدست آمده است. یافتههای تجربی نشان میدهد که پرتفوی بهینهی سهام شرکتهای صنایع غذایی در چارچوب ارزش در معرض خطر محاسبه شده از دو روش، تفاوت چندانی با یکدیگر ندارد. بهطوریکه میزان بازدهی کل و ارزش در معرض خطر هر دو پرتفوی تقریبا یکسان است. وزنهای بهینهی بهدست آمده برای سهام شرکتها نیز بهجز دو مورد، در سایر موارد بسیار شبیه به یکدیگر بوده است. طبقه بندیJEL:C53,C61,G11,G15