عوامل موثر بر پذیرش بیمه محصول خرما از دیدگاه کارگزاران صدور بیمه نامه خرما با تاکید بر عملکرد صندوق بیمه کشاورزی
الموضوعات : فصلنامه علمی -پژوهشی تحقیقات اقتصاد کشاورزی
نسرین حسین بر
1
(گروه اقتصاد کشاورزی، دانشگاه سیستان و بلوچستان، زاهدان، ایران)
امیر دادرس مقدم
2
(گروه اقتصاد کشاورزی، دانشگاه سیستان و بلوچستان، زاهدان، ایران)
سید مهدی حسینی
3
(گروه اقتصاد کشاورزی، دانشگاه سیستان و بلوچستان، زاهدان، ایران)
مهدی صفدری
4
(گروه اقتصاد کشاورزی، دانشگاه سیستان و بلوچستان، زاهدان، ایران)
الکلمات المفتاحية: لاجیت ترتیبی تعمیمیافته, صندوق بیمه کشاورزی, کارگزاران, بیمه نامه,
ملخص المقالة :
مقدمه و هدف: بخش کشاورزی همواره با مخاطرات متنوعی از جمله مخاطرات طبیعی روبرو است که یکی از ابزارهای حمایتی دولت، بیمه محصولات کشاورزی است. خرما از محصولات باغی سازگار با شرایط آب و هوایی منطقه ایران است که مخاطرات متعددی این محصول را تهدید میکند. مواد و روشها: به منظور بررسی عوامل موثر بر پذیرش بیمه خرما در شش استان خرماخیز کشور، از دیدگاه کارگزاران ابتدا پرسشنامه تنظیم شده و سپس تاثیر این عوامل بر پذیرش بیمه خرما با استفاده از مدل لاجیت ترتیبی تعمیمیافته برآورد شده است. یافتهها: تاثیر نهایی متغیرهای تحصیلات، داشتن شغل دوم، حق بیمه پرداختی، تعداد خطر پوششی، مروجان، ارزیابی صحیح و سطح زیرکشت بر احتمال پذیرش بیمه به ترتیب به میزان 18/0، 49/0، 17/0، 21/0، 15/0، 28/0 و 13/0 مثبت و معنادار شده است. در بین سطوح مختلف پذیرش بیمه، سطح دوم بیشترین میزان پذیرش بیمه کشاورزان وجود دارد. بحث و نتیجهگیری: با نتایج تحقیق که عملکرد بهتر صندوق بیمه کشاورزی در کنار سایر عوامل مربوط به بیمه گزاران، تاثیر مثبت و معناداری بر پذیرش بیمه دارد، لازم است با آموزش و افزایش آگاهی نخلداران نسبت به بیمه محصول خرما توسط مروجان و متخصصان، ارتقای سطح سواد کشاورزان، ارزیابی سریع و صحیح خسارت و پرداخت به موقع خسارت، اقدامات عملیاتی برای بهتر شدن پذیرش بیمه محصول خرما در استانهای ایران صورت داد.
http://noo.rs/WgTIb
SID. https://sid.ir/paper/124392/en
https://doi.org/10.1016/j.aaspro.2010.09.002
SID. https://sid.ir/paper/158586/en
http://economya.ir/2016/01/%D8%AF%D8%A7%D9%86%D9%84%D9%88%D8%AF-%DA%A9%D8%AA%D8%A7%D8%A8-%D8%A7%D9%82%D8%AA%D8%B5%D8%A7%D8%AF%D8%B3%D9%86%D8%AC%DB%8C-%DA%AF%D8%B1%DB%8C%D9%86/
https://civilica.com/doc/ 191023.
https://civilica.com/doc/905071
https://doi.org/10.1016/j.foodpol.2020.101861
SID. https://sid.ir/paper/146438/en
www.irna.ir/news/84459209.
SID. https://sid.ir/paper/4480/en
http://dx.doi.org/10.1016%2Fj.aaspro.2010.09.028
https://civilica.com/doc/481816/https://sid.ir/paper/385507/en
https://sid.ir/paper/385507/en
https://sid.ir/paper/386131/en
http://dx.doi.org/10.1016%2Fj.aaspro.2010.09.008
https://civilica.com/doc/323848.
https://doi.org/10.1016/j.jssas.2017.04.004
https://sid.ir/paper/24541/en
The stata journal, 2006 - journals.sagepub.com
https://doi.org/10.1016/S2095-3119(19)62868-6
_||_