کاربرد سیستم دینامیک در مدلسازی همبست آب-غذا و انرژی در راستای کشاورزی پایدار در حوضه آبریز سد درودزن
محسن علیزاده
1
(
گروه اقتصاد کشاورزی، واحد مرودشت ، دانشگاه آزاد اسلامی ، مرودشت، ایران
)
سید نعمت اله موسوی
2
(
گروه اقتصاد کشاورزی، واحد مرودشت ، دانشگاه آزاد اسلامی ، مرودشت، ایران
)
عباس امینی فر
3
(
گروه اقتصاد ، واحد شیراز، دانشگاه آزاد اسلامی ، شیراز، ایران
)
الکلمات المفتاحية: آب, انرژی, سیستم دینامیک, همبست, غذا,
ملخص المقالة :
با افزایش تقاضا برای آب، انرژی و غذا در آینده، فشار بر این سه بخش افزایش یافته و اهمیت پیوند آب-غذا-انرژی بیش از پیش آشکارتر خواهد شد. با توجه به اهمیت این موضوع، پژوهش حاضر با هدف ارائه مدلی مفهومی از پیوند آب-غذا-انرژی و تلاشی برای توسعه ادبیات رو به رشد پیوند WFE در سطح حوضه در ایران است. در این تحقیق از روش دینامیک سیستم برای طراحی مدل تلفیقی آب – غذا – انرژی در حوضه درودزن در استان فارس استفاده شد. در گام اول، ضمن بررسی ادبیات موجود در زمینه پیوند آب- غذا- انرژی و بررسی ویژگیهای اجتماعی-اقتصادی و هیدرولوژیکی حوضه درودزن، مدلی ذهنی برای بررسی و تحلیل سیاستهای مدیریت منابع طراحی شد. بررسی آزمون رفتاری نشان داد که مدل طراحی شده از روایی قابل قبولی برخوردار است. بنابراین به منظور شبیه سازی رفتار متغیرهای کلیدی سیستم در آینده، از این مدل یکپارچه استفاده شد. نتایج نشان داد که تقاضا برای آب، غذا و انرژی به دلیل افزایش جمعیت رو به افزایش است. بنابراین برداشت از منابع آب سطحی و زیرزمینی در طو
_||_