برآورد تمایل به پرداخت مصرفکنندگان برای گوشت مرغ بدون آنتیبیوتیک در شهر شیراز
الموضوعات : فصلنامه علمی -پژوهشی تحقیقات اقتصاد کشاورزی
حسن آزرم
1
(دانشجوی دکتری بخش اقتصاد کشاورزی، دانشکده کشاوزی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران)
محمد بخشوده
2
(استاد بخش اقتصاد کشاورزی، دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز، شیراز، ایران)
صمد عرفانی فر
3
(استادیار اقتصاد کشاورزی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی داراب، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران)
الکلمات المفتاحية: شیراز, تمایل به پرداخت, مدل توبیت, مرغ بدون آنتیبیوتیک, مدل دو مرحلهای هکمن,
ملخص المقالة :
مقدمه و هدف: در کشورهای توسعهیافته به دلیل ارتقای استانداردهای زندگی و افزایش اهمیت سلامتی در بین افراد جامعه و همچنین افزایش آگاهی مصرفکنندگان از مزایای محصولات سالم، میزان تقاضا برای انواع محصولات غذایی سالم از جمله مرغ بدون آنتیبیوتیک افزایش یافته است. در این مطالعه تمایل مصرف کنندگان برای پرداخت گوشت مرغ بدون آنتی بیوتیک ارزیابی شده است. مواد و روشها: در این مطالعه تمایل به پرداخت مصرفکنندگان برای گوشت مرغ بدون آنتیبیوتیک در شهر شیراز با استفاده از روش ارزشگذاری مشروط و سؤالهای انتها باز برآورد شد. دادههای مورد نیاز با تکمیل 576 پرسشنامه در اردیبهشت سال 1397 جمعآوری شد. یافته ها: نتایج نشان داد متغیرهای جنسیت، سطح تحصیلات، بعد خانوار و درآمد اثر معنی داری بر تمایل به پرداخت اضافه برای گوشت مرغ بدون آنتیبیوتیک دارند. تحلیل دادهها نشان داد که بیش از 90% مصرفکنندگان به طور متوسط حاضر به پرداخت 19490 ریال اضافه برای هر کیلوگرم گوشت مرغ بدون آنتیبیوتیک نسبت به معمولی میباشند. بحث و نتیجه گیری: بنابر نتایج این مطالعه بازار مصرف بالقوهای برای گوشت مرغ بدون آنتیبیوتیک در شهر شیراز وجود دارد و تولیدکنندگان میتوانند با عرضه گوشت مرغ بدون آنتیبیوتیک از مزایای آن بهرهمند شوند.
[DOI: 10.22004/ag.econ.27385]
[DOI: 10.2307/3146089]
[DOI: 10.1111/agec.12035]
_||_