بررسی صرفه های اقتصادی در اثر زنجیره ای کردن تولیدات مرغ گوشتی و عوامل مدیریتی موثر بر آن (مطالعه موردی زنجیره عرضه مرغ گوشتی سازمان اقتصادی کوثر)
سید نعمت اله موسوی
1
(
معاونت برنامه ریزی واموراقتصاددانش بنیان دانشگاه آزاد مرودشت
)
مهرداد دست ورز
2
(
دانشجوی دکترای اقتصادکشاورزی. واحد مرودشت
)
بهاالدین نجفی
3
(
استاد دانشگاه آزاد اسلامی مرودشت
)
الکلمات المفتاحية: بهره وری, صرفه اقتصادی, زنجیره ارزش مرغ گوشتی,
ملخص المقالة :
امروزه سیر تحولات پرشتاب جهانی، عوامل اقتصادی را بر آن داشته تا برای غلبه بر شرایط نامطمئن پیرامون خود به تحقیق در مدیریت زنجیره عرضه بپردازند، به گونه ای که بایستی محصولات تولیدی با بهترین کیفیت و کمترین هزینه تولید شوند. از طرفی، صنعت پرورش مرغ در ایران با جذب سرمایههای فراوان (بعد از صنعت نفت) جایگاه ویژهای در تولید و اشتغال دارد، هرچند تحقیقات پراکنده ای در مورد زنجیره ارزش انجام شده ولی مطالعه صرفه های اقتصادی زنجیره ای کردن تولیدات میتواند نتایج نوینی در یکپارچه سازی تولیدات واحد های تولیدی ارائه نماید.
داده های مورد نیاز از دفاتر مالی شرکت های سازمان اقتصادی کوثر در سال 1395، 40 واحد جهت سنجش متغیر های اقتصادی به عنوان نمونه انتخاب و با نرم افزار Eviews 9 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت، همچنین جهت سنجش ویژگی های مدیریتی مدیران واحد ها از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد. سپس تابع تولید مناسب تخمین زده شد و بهره وری عوامل تولید در دو حالت تولید یکپارچه(متصل) و خارج از زنجیره(منفصل) مقایسه گردید. بر اساس نتایج بدست آمد