اثر فناوری اطلاعات و ارتباطات بر مصرف انرژیهای تجدید پذیر و تجدید ناپذیر در کشورهای عضو OECD
الموضوعات : فصلنامه علمی -پژوهشی تحقیقات اقتصاد کشاورزیفاطمه نیکویی 1 , عباس علوی راد 2 , سید نعمت اله موسوی 3
1 - دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابرکوه
2 - گروه اقتصاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابرکوه
3 - معاونت برنامه ریزی واموراقتصاددانش بنیان دانشگاه آزاد مرودشت
الکلمات المفتاحية: انرژی, پانل هم انباشتگی, کشورهای OECD,
ملخص المقالة :
مقدمه و هدف: فناوری اطلاعات و ارتباطات علاوه بر تسریع در روند تبادل اطلاعات و تسهیل مدیریت و افزایش کارایی در بخش های مختلف اقتصادی، بر میزان مصرف انرژی نیز تاثیرگذار میباشد. تجهیزات ICT از جمله تجهیزات مصرف کننده انرژی هستند که با افزایش کاربرد آنها میزان مصرف انرژی افزایش می یابد. از طرفی کاربرد این گونه تجهیزات با افزایش کارایی بخش های مختلف اقتصادی زمینه کاهش مصرف انرژی را فراهم میکند. از این رو هدف این مطالعه، بررسی اثر فناوری اطلاعات و ارتباطات بر مصرف انرژیهای تجدیدپذیر و تجدیدناپذیر در کشورهای سازمان همکاری و توسعه اقتصادی بود.
مواد و روشها: در این تحقیق از پانل دیتا شامل دادههای کشورهای OECD در 2015-2000 استفاده شد.
یافتهها: از اهم نتایج این مطالعه می توان تاثیر منفی افزایش تعداد کاربران اینترنت و مشترکین تلفن همراه بر مصرف انرژی تجدیدپذیر و تاثیر منفی افزایش تعداد کاربران اینترنت بر مصرف انرژی تجدیدناپذیر در بلندمدت اشاره کرد.
بحث و نتیجهگیری: بر اساس یافتههای این پژوهش کشورهای OECD می توانند با به کارگیری فناوریهای نوین نظیر ICT و سیاست های صحیح در راستای مدیریت مصرف انرژی برای دستیابی به امنیت انرژی و مصون ماندن از تبعات ناشی از تغییر قیمت انرژی، زمینه کاهش شدت مصرف انرژی را در کشورهایشان فراهم کنند.
_||_