بررسی تاثیر نانو ذره تیتانیوم بر روی برخی صفات تکنولوژیکی ، فیزیولوژیکی و عملکرد در گیاه چغندر قند
الموضوعات : اکوفیزیولوژی و فیتوشیمی گیاهان دارویی و معطرکیوان شریفی 1 , پیام معاونی 2 , داریوش فتح اله طالقانی 3
1 - فارغ التحصیل کارشناسی ارشد زراعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهر قدس
2 - دانشگاه آزاد اسلامی شهر قدس،گروه زراعت ،تهران،ایران
3 - دانشیار موسسه تحقیقات چغندرقند - کرج
الکلمات المفتاحية: نانو ذره تیتانیوم, صفات تکنولوژیک, فیزیولوژیک و عملکرد,
ملخص المقالة :
به منظور بررسی اثر محلول پاشی نانو ذرات تیتانیوم بر روی صفات تکنولوژیکی ، فیزیولوژیکی و عملکرد گیاه چغندرقند (Beta vulgaris L .) آزمایشی به صورت طرح کرت های خرد شده در پایه بلوک های کامل تصادفی در چهار تکرار در مزرعه تحقیقاتی چغندرقند در سال 1393 انجام شد . تیمارهای آزمایشی شامل 4 سطح محلول پاشی با نانو ذرات تیتانیوم ( آب مقطر ، 0.01 % ، 0.03 % ، 0.05% ) و سه مرحله محلول پاشی ( 14-12 برگی =S1 30-25 برگی = S2 ، 35-30 برگی = S3) بود . صفات تکنولوژیکی ( عیار قند ، قلیائیت ، قند قابل استحصال (WSC) ، ضریب استحصال شکر ، قند ملاس ، ماده خشک ریشه) و صفات فیزیولوژیکی ( کلروفیل a، کلروفیل b، کلروفیل کل ، پروتیئن محلول در برگ ) در این آزمایش مورد ارزیابی قرار گرفتند ، نتایج تجزیه ی واریانس نشان داد که اثر غلظت و مراحل محلول پاشی بر روی اکثر صفات فیزیولوژیکی و تکنولوژیکی چغندرقند معنی دار می باشد.