بررسی تاثیر کود های آلی و بیولوژیک بر درصد اسانس و برخی خصوصیات رشدی در گیاه دارویی شوید(Anethum graveolens L.)
الموضوعات : اکوفیزیولوژی و فیتوشیمی گیاهان دارویی و معطر
1 - دانشجوی phd شهرقدس
الکلمات المفتاحية: شوید, اسانس, باکتری های محرک رشد, هیومیک اسید, عصاره جلبک دریایی,
ملخص المقالة :
چکیدهبه منظور بررسی تاثیر کودهای آلی و بیولوژیک بر میزان اسانس و برخی صفات رشدی در گیاه دارویی شوید آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب بلوک های کامل تصادفی با 4 تکرار در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج واقع در ماهدشت در سال 1390 صورت گرفت. تیمار ها شامل شاهد، مصرف هیومیک اسید به صورت محلولدهی پای بوته (6 لیتر در هکتار)، مصرف هیومیک اسید به صورت اسپری روی برگ گیاه (3 لیتر در هکتار)، مصرف باکتری های محرک رشد(مخلوطی از ازتو باکتر،آزوسپیریلیوم و سودوموناس) بصورت بذرمال (6 لیتر در هکتار )، مصرف عصاره جلبک دریایی بصورت محلول در آب آبیاری( 5/1 لیتر در هکتار ) بودند.نتایج نشان دهنده برتری معنی دار کود آلی و بیولوژیک نسبت به شاهد در بسیاری از صفات اندازه گیری شده بود .هیومیک اسید بر صفات درصد اسانس، طول برگ و قطر ساقه تاثیر معنی داری در سطح احتمال 1% داشت. بیشترین مقدار اسانس و طول برگ مربوط به تیمار مصرف هیومیک اسید بصورت محلول دهی پای بوته به همراه مصرف باکتری های محرک رشد و عصاره جلبک دریایی بود. کاربرد باکتری های محرک رشد سبب افزایش در طول دمگل، طول برگ و کاهش در محتوای مالون دی آلدهید شد. عصاره جلبک دریایی بر صفات طول برگ و قطر ساقه تاثیر معنی داری در سطح احتمال 1% داشت.