اثر نسبتهای مختلف آمونیوم به نیتروژن کل بر برخی خصوصیات کمی و کیفی میوه سیب در ارقام گلاب کهنز اصفهان و گالا
الموضوعات : Agroecology Journalسلیم محمد سکری 1 , مصباح بابالار 2 , حسین لسانی 3 , محمد علی عسگری سرچشمه 4
1 - دانشجوی کارشناسی ارشد پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
2 - عضو هیأت علمی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
3 - عضو هیأت علمی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
4 - عضو هیأت علمی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
الکلمات المفتاحية: رقم, محلول&lrm, های غذایی, نیتروژن آمونیومی, خصوصیات کمی و کیفی,
ملخص المقالة :
اثر پنج نوع محلول غذایی با نسبتهای متفاوت نیتروژن آمونیومی به نیتروژن کل بر خصوصیات کیفی و کمیو غلظت عناصر نیتروژن، پتاسیم و کلسیم میوه سیب در ارقام گالا و گلاب در یک فصل رشد مورد مطالعه قرار گرفت. نسبت آمونیوم به نیتروژن کل در محلولهای غذایی شماره 1 تا 5 به ترتیبmeq L-1 03/0، 14/0، 10/0، 07/0، 04/0 بود. pH محلولهای غذایی روی 1/0± 5/6 تنظیم گردید و آزمایش بهصورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار اجرا شد. ویژگیهای کیفی و کمی میوههای مورد ارزیابی شامل طول، قطر، نسبت طول به قطر (L/D)، وزن، سفتی بافت، pH، درصد مواد جامد محلول (TSS)، سطح اسیدیته قابل تیتراسیون (TA) و نسبت (TSS/TA) بودند. عناصر اندازهگیری شده شامل نیتروژن، پتاسیم و کلسیم بودند. نسبتهای مختلف آمونیوم به نیترات اثر معنیداری بر میزان مواد جامد محلول، سفتی، وزن، قطر، pH، طول میوه، ماده خشک و نسبت (L/D)میوهها نداشت. شاخصهای درصد اسیدیته، نسبت (TSS/TS)، درصد N، K و Ca تحت تأثیر نسبتهای مختلف آمونیوم به نیترات اختلاف معنیداری را نشان دادند. افزایش آمونیوم در محلولهای غذایی موجب کاهش معنیدار درصد عناصر Ca و Kو نسبت (TSS/TA) شد و درصد N و TA با بالارفتن غلظت آمونیوم، بطور معنیدار افزایش یافت. ارقام نیز تحت تأثیر نسبتهای مختلف نیتروژن آمونیومی به نیتروژن کل اختلاف معنیداری نشان دادند و در بیشتر شاخصهای اندازهگیری شده، رقم گالا افزایش معنیداری را نسبت به رقم گلاب نشان داد.
