اثر پاکلوبوترازول و دور آبیاری بر غلظت برخی از عناصر غذایی در دو پایه نارنج و سیتروملو
الموضوعات : بوم شناسی گیاهان زراعی
آرام رضایی
1
(
دانشجوی سابق کارشناسی ارشد، گروه خاک شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج، کرج، ایران.
)
علیرضا گیتی
2
(
استادیار گروه خاک شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج، کرج، ایران.
)
علی مومن پور
3
(
دانشجوی دکتری گروه علوم باغبانی دانشگاه گیلان، گیلان، ایران.
)
داود حبیبی
4
(
استادیار گروه زراعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج، کرج، ایران.
)
محبوبه مظهری
5
(
استادیار گروه خاک شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج، کرج، ایران.
)
شاهین جهانگیر زاده
6
(
دانشجوی دکتری گروه علوم باغبانی دانشگاه گیلان، گیلان، ایران.
)
مریم گلباز
7
(
دانشجوی سابق کارشناسی ارشد مدیریت کشاورزی دانشگاه تبریز، تبریز، ایران.
)
الکلمات المفتاحية: تنش خشکی, مرکبات, پاکلوبوترازول, عناصر غذایی ماکرو,
ملخص المقالة :
در این پژوهش، اثر پاکلوبوترازول و دور آبیاری بر غلظت برخی از عناصر غذایی ماکرو در دو پایه نارنج و سیتروملو به صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوک کامل تصادفی با سه تکرار در شهرستان تنکابن، ارزیابی شد. فاکتورها شامل پاکلوبوترازول در سه سطح (0، 25/0 و 75/0 گرم به ازای هر نهال) ، دور آبیاری در 3 سطح (3 روز، 6 روز و 9 روز یک بار) و پایه در دوسطح (نارنج و سیتروملو) بود. نتایج نشان داد که غلظت عناصر غذایی تحت تاثیر پایه، دور آبیاری و پاکلوبوترازول قرار دارد. غلظت نیتروژن، فسفر و پتاسیم، کلسیم و منیزیم در پایه سیتروملو در تمام شرایط آزمایش به طور معنی داری بیشتر از پایه نارنج بود. همچنین نتایج نشان داد که با افزایش فواصل آبیاری از 3 روز تا 9 روز در هر دو پایه سیتروملو و نارنج غلظت نیتروژن، کلسیم کاهش یافت اما غلظت فسفر در پایه نارنج با افزایش فواصل آبیاری کاهش ولی در پایه سیتروملو افزایش یافت. کاربرد پاکلوبوترازول به طور معنی داری در هر دو پایه بررسی شده باعث افزایش میزان جذب عناصر غذایی شد و غلظت 25/0 گرم در لیتر پاکلوبوترازول در جذب مواد غذایی از غلظت 75/0 گرم در لیتر آن کاراتر بود.
_||_