اثر محلول پاشی برگی با کلات کلسیم و اسیدهای آمینه بر وضعیت تغذیه ای، کلروفیل و سطح برگ سیب رقم گلدن دلیشز و گرانی اسمیت
الموضوعات :
بوم شناسی گیاهان زراعی
محمد عربلو
1
,
علی ایمانی
2
,
موسی رسولی
3
,
مسعود شاهمرادی
4
1 -
2 -
3 -
4 -
تاريخ الإرسال : 19 الأربعاء , ذو القعدة, 1434
تاريخ التأكيد : 14 الجمعة , ربيع الثاني, 1435
تاريخ الإصدار : 26 الأربعاء , رمضان, 1435
الکلمات المفتاحية:
عناصر غذایی,
تغذیه گیاهی,
انبارداری,
بازارپسندی,
برگ پاشی,
کیفیت میوه,
ملخص المقالة :
تغذیه متعادل عناصر غذایی و مواد آلی از مهمترین فاکتورهای مؤثر بر عملکرد و کیفیت محصول درختان سیب می باشد. تیمارها شامل محلول پاشی با کلات کلسیم و اسید آمینه با غلظت صفر و 2 و 4 در هزار و در سه مرحله (بعد از فندقی شدن تا قبل از برداشت ماهی یک بار) به صورت محلول پاشی روی درخت سیب اعمال شد. صفات مورد ارزیابی شامل میزان کلروفیل، میانگین سطح برگ و میزان عناصر غذایی نیتروژن میوه، فسفر میوه، پتاسیم میوه بودند. نوع پایه تأثیر معنی داری بر میزان عناصر غذایی، میزان کلروفیل و سطح برگ داشت و میزان تجمع عناصر غذایی و سطح برگ در رقم گرانی اسمیت و میزان کلروفیل در گلدن دلیشز بیشتر بود. کاربرد کلات کلسیم، سبب افزایش میزان فسفر، پتاسیم و کلسیم در میوه نسبت به شاهد شد. همچنین اثر اسیدهای آمینه بر کلروفیل برگ، میانگین سطح برگ و مقادیر نیتروژن، پتاسیم و کلسیم میوه در سطح احتمال 1% معنی دار بود. محلول پاشی کلات کلسیم به همراه اسیدهای آمینه بیشترین تأثیر را در رقم گرانی اسمیت نسبت به رقم گلدن دلیشیز از خود نشان داد. محلول پاشی کلات کلسیم و اسیدهای آمینه 4% بیشترین تاثیر را بر تجمع عناصر غذایی در میوه رقم گرانی اسمیت از خود نشان داد. با توجه به نقش مثبت کلات کلسیم و اسید آمینه در بهبود صفات اندازه گیری شده در مناطق با آب و هوا و خاک مشابه محل اجرای آزمایش برای سیب رقم گرانی اسمیت توصیه می شود.
المصادر:
Asgharzade A, Babaeian M (2012). Foliar application of calcium borate and micronutrients effects on some characters of apple fruits in Shirvan region. Annals of Biological Research 3(1): 527-533.
Arp WJ (1991). Effects of source-sink relations on photosynthetic acclimation to elevated CO2. Plant, Cell and Environment 14: 869–875.
Benavides A, Recasens I, Casero T, Puy J (2001). Chemometric analyses of Golden Smoothee, apples treated with two preharvest calcium spray strategies in the growing season. Journal of the Science of Food and Agriculture 8: 943-952.
Benavides A, Recasens I, Casero T, Soria Y, Puy J (2002). Multivariate analysis of Quality and mineral parameters on Golden Smoothee apples treated before harvest with calcium and stored in controlled atmosphere. International Journal of Food Science & Technology 8(3):139-146.
Fallahi E, Richardson D, Westwood Melvin N (1985). Quality of apple fruit from a high density orchard as influenced by rootstock, fertilizer, maturity and storage. Journal of the American Society for Horticultural Science 110(1): 71 -74.
Fayek MA, Yehia TA, El-Fakhrany EMM and Farag AM (2011). Effect of Ringing and Amino Acids Application on Improving Fruiting of Le Conte Pear Trees. Journal of Horticultural Science & Ornamental Plants 3 (1): 01-10.
Franco-Mora O, Tanabe K, Tamura F and Itai A (2005). Effect of putrescine application on fruit set in Housui Japanese pear (Pyrus pyrifplia Nakai). Scientia Horticulturae 104:265-273.
Ham JM, and Knapp AK (1998). Fluxes of CO2, water vapor, and energy from a prairie ecosystem during the seasonal transition from carbon sink to carbon source. Agric. Forest Meteorology 89: 1–14.
Kadir SA (2004). Fruit quality at harvest of Jonathan apple treated with foliar applied calcium chloride. Journal of Plant Nutrition 27: 1991-2066.
Khoshghalb H, Arzani K, Tavakoli A, Malakouti M J, Barzegar M (2008). Quality of someAsian pear (Pyrus serotina Rehd.) fruit in relation to pre-harvest CaCl2, Zn and B sprays, harvest time, ripening and storage conditions. Acta Horticulturae 800: 1027-1034.
Lanauskas J, Kvikliene N (2006). Effect of calcium foliar application on some fruit quality characteristics of Sinap Orlovski apple. Agronomy Research 4(1):31-36.
Lolaei A, Rezaei MA, Khorrami Rad M, Kaviani B (2012). Effects of salinity and calcium on the growth, ion concentration and yield of olive (Olea europaea L.) Trees. Annals of Biological Research 3 (10):4675-4679.
Lester GE, Grusak MA (1999). Postharvest application of calcium and magnesium to honeydew and netted muskmelons: effects on tissue ion concentrations, quality and senescence. Journal of the American Society for Horticultural Science 124: 545-552.
Moor U, Karp Poldman P, Asafova L, Starast M (2006). Post-harvest disorders and mineral composition of apple fruits as affected by pre-harvest calcium treatments. Acta Agriculturae Scandinavica 56: 179-185.
Molaie H, Panahi B, Tajabadipour A (2013). The effect of foliar application of some amino acid compounds on photosynthesis and yield of two commercial cultivars in pistachio orchards of Kerman province in Iran. International Journal of Agriculture and Crop Sciences 23: 2827-2830.
Manganaris GA, Vasilakis M, Migani I, Diamantidis G and Tzavella-klonari K (2005). The effect of pre-harvest calcium sprays on quality attributes, physicochemical aspects of cell wall components and susceptibility to brown rot of peach fruit (Prunus persica L. cv. ‘Andross’). Scientia Horticulturae 107: 43-50.
Neilsen G, Neilsen D, Dong S, Toivonen P, Peryea F (2005). Application of CaCl2 sprays earlier in the season may reduce bitter pit incidence in 'Braeburn' apple. HortScience 40: 1850-1853.
Raese JT, Drake SR (1993). Effects of pre harvest calcium sprays on apple and pear quality. Journal of Plant Nutrition. 16: 1807-1819.
Retamales JB, Valdes C, Dilley DR, Leon L, Lepe VP (2000). Bitter pit prediction in apples through Mg in filtration. Acta Horticulturae. 512: 169-179.
Saure MC (2005). Calcium translocation to fleshy fruit: Its mechanism and endogenous control. Scientia Horticulturae. 105: 65-89.
Salehi M, Abutalebi AH, Mohammadi AH (2013). Effect of Foliar Application of Amino Calcium on Fruit Firmness and Storage life of Golden Delicious Apples. Life Sciences Journal10: 140-142.
Tsantili E, Konstantinidis K, Athanasopoulos PE, Pontikis C (2002). Effects of postharvest calcium treatments on respiration and quality attributes in lemon fruit during storage. The Journal of Horticultural Science and Biotechnology 77: 479-484.
_||_