اثر کمپوست کرمی و کود مرغی بر عملکرد و اجزای عملکرد سیب زمینی در ماهیدشت کرمانشاه
الموضوعات : بوم شناسی گیاهان زراعی
1 - باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، دانشگاه آزاد اسلامی
2 - استادیار گروه زراعت
دانشگاه آزاد اسلامی
واحد بروجرد
الکلمات المفتاحية: حاصلخیزی, کشاورزی پایدار, کود آلی, کشاورزی ارگانیک, ورمی کمپوست,
ملخص المقالة :
چکیده به منظور تعیین اثر کمپوست کرمی و کود مرغی بر عملکرد و اجزای عملکرد سیب زمینی در شرایط کرمانشاه، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با تیمارهای کمپوست کرمی در چهار سطح صفر شاهد، 3، 6 و 9 تن در هکتار و کود مرغی در چهار سطح 0، 10، 12 و 14 تن در هکتار با سه تکرار در ایستگاه تحقیقاتی ماهیدشت کرمانشاه اجرا شد. تعداد ساقه و غده در بوته، وزن غده و عملکرد غده به طور معنی داری با مصرف کمپوست کرمی و کود مرغی افزایش یافتند. اثر متقابل کمپوست کرمی و کود مرغی نشان داد که بیشترینعملکرد غده سیبزمینی در تیمار 3 تن کمپوست کرمی و 10 تن کود مرغی و کمترین مقدار عملکرد متعلق به تیمار بدون کود بود، بطوریکه عملکرد در تیمار 3 تن کمپوست کرمی و 10 تن کود مرغی در مقایسه با شاهد دو برابر گردید. تیمار 3 تن کمپوست کرمی و 10 تن کود مرغی بیشترین تأثیر را بر تعداد غده در بوته داشت. همچنین، بیشترین وزن غده و تعداد ساقه در بوته در تیمار 3 تن کمپوست کرمی و 12 تن کود مرغی به دست آمد. بررسی همبستگی ها نشان داد رابطه مثبت و معنی داری بین تعداد ساقه در بوته و عملکرد نهایی وجود داشت. به طور کلی، بر اساس عملکرد سیب زمینی مصرف 3 تن کمپوست کرمی و 10 تن کود مرغی برای افزایش تولید محصول سیب زمینی توصیه می گردد.
References
10. Maleksaidi H, Rezaimoghdam K, Ajili A (2010) Knowledge of experts Jahad-e keshavarzi Fars province, in the fields of organic farming. Iranian agricultural extension and education journal 6(2): 49-62. [in Persian]
11. Mohammady-Aria M, Lakzzian A, Haghnia GH, Berengi AR (2010) Effect of Thiobacillus, sulfur, and vermicompost on the water-soluble phosphorus of hard rock phosphate. Bioresource Technology 101: 551-554.
12. Norozi A, Khodadadi M, Gholchin A, Akbarinia A (2010) Effect of manure poultry different level on the quantitative and qualitative Iranian musk melon. Journal of Horticultural Science 2(2): 245-250.
13. Rashidi N (2011) Study effect of super absorbent water and organic material quantitative and qualitative traits potato. Master Thesis, Islamic Azad University, Karaj Branch, Iran. [in Persian with English abstract]
14. Reisi F, Jalalian A, Mousavi SF (1997) The effects of N, P and K fertilizers on the growth and yield of cozima potato. Iranian Journal of Agricultural Sciences 23(3-4): 45-48. [in Persian with English abstract]
15. Shafieizargar A (1996) Quantitative and qualitative traits of cucumber followed by inorganic and organic material in autumn planting. Master Thesis, Tarbiat Modares university, Tehran, Iran [in Persian with English abstract]
16. Singh S, Kapoor KK (1998) Inoculation with phosphate solubilizing microorganisms and a vesicular arbuscular mycorrhizal fungus improves dry matter yield and nutrient uptake by wheat grown in a sandy soil. Biology and Fertility of Soils 28: 139-44.
17. Yazadandoost hamedani M (2003) A Study of the effect of nitrogen rates on yield, yield components and nitrate accumulation in potato varieties. Iranian Journal of Agricultural Sciences 34(4): 58-61. [in Persian with English abstract]
_||_