استفاده از اوره به عنوان جایگزین بخشی از کنجاله سویا در جیره غذایی جوجههای گوشتی
الموضوعات : بوم شناسی گیاهان زراعیابراهیم بحرینی 1 , جواد پوررضا 2 , محمدکاظم دستغیب بهشتی 3 , لطف الله برنائی 4
1 - مربی دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج
2 - استاد دانشگاه صنعتی اصفهان
3 - مربی دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج
4 - مربی دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج
الکلمات المفتاحية: اوره, جوجههای گوشتی, جیره, کنجاله سویا,
ملخص المقالة :
به منظور مطالعه اثر استفاده از اوره در جیره غذایی جوجههای گوشتی آزمایشی برای مقایسه هفت جیره آزمایشی که در آنها اوره جایگزین بخشی از کنجاله سویا شد به اجرا درآمد. در قالب طرح کاملاً تصادفی 420 قطعه جوجه یکروزه گوشتی نژاد آرین به 21 گروه و هر گروه به 15 قطعه جوجه تقسیم شدند و هر یک از جیرههای آزمایشی با سه تکرار به شرح ذیل مصرف گردید. گروه اول: این جوجهها طی هفتههای دوم و سوم از جیره حاوی اوره استفاده نمودند و بقیه دوره از جیرههای معمولی استفاده نمودند. گروه دوم: این جوجهها طی هفتههای چهارم تا هفتم از جیره حاوی اوره استفاده نمودند و بقیه دوره از جیرههای معمولی استفاده نمودند. گروه سوم: این جوجهها گروه شاهد بودند که کل دوره را از جیرههای معمولی بدون اوره استفاده نمودند. جوجهها در طی مدت آزمایش از سه جیره آغازین، رشد و پایانی که دارای انرژی و پروتئین یکسان بودند به مدت 49 روز تغذیه شدند. تیمارهای مورد آزمایش شامل سطوح 203/0، 406/0 و 609/0 درصد اوره از جیره و مقایسه با شاهد(جیره بدون اوره) بود. نتایج بدست آمده نشان داد که سطوح مختلف اوره بر وزن زنده طیور، وزن لاشه طیور، وزن چربی حفره بطنی و ضریب تبدیل غذایی تأثیری نداشت و تحت شرایط این آزمایش استفاده از اوره به عنوان جایگزین کنجاله سویا در سطوح 203/0، 406/0 و 609/0 درصد جیره هیچگونه تأثیر منفی بر صفات مورد بررسی در این آزمایش ندارد.
1- پوررضا، ج. 1379. تغذیه مرغ (ویرایش سوم). چاپ دوم، انتشارات ارکان، 339 صفحه.
2- دانش مسگران، م، 1378. اسیدهای آمینه در تغذیه دام. مؤسسه چاپ و انتشارات دانشگاه فردوسی مشهد، 285 صفحه.
3 – Kagan, A. and S. L. Balloun. 1976. Urea and Aspartic acid supplementaion of Low- protein broiler diets. Br. Poult Sci. 17:403-413.
4- Nagalakashmi D., V. R. Sastry, R. C. Katiyar, D. K. Agrawal and S. V. Verma. 1999. Performance of broiler chicks fed on diets containing urea ammoniated neem cazadirachta Indica kernel cake. Br. Poult Sci.; 40:77-83.
5- NRC. 1994. Nutrient Requirment of Poultry. National Academy Press. Washington D.C.
6- Tukey, J. W. 1967. Tables of the power of the F test. Journal of the American statistical Association. 62: 525-539.