بررسی اثرات ویرجینیامایسین و پروتئین جیره در شرایط تنش گرمایی بر عملکرد جوجههای گوشتی
الموضوعات : بوم شناسی گیاهان زراعی
1 - عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بهبهان
الکلمات المفتاحية: جوجه گوشتی, وزن بدن, ضریب تبدیل غذایی, ویرجینیامایسین, تنش گرمایی,
ملخص المقالة :
به منظور بررسی اثرات سطوح مختلف پروتئین جیره استاندارد توصیه شده توسط انجمن تحقیقات ملی آنتیبیوتیک ویرجینیامایسین در تغذیه جوجههای گوشتی، آزمایشی در قالب یک طرح کاملاً تصادفی به صورت فاکتوریل با دو سطح صفر و 25 قسمت در میلیون آنتیبیوتیک و دو سطح جیره استاندارد و10% پروتئین بالاتر از توصیه استاندارد با 3 تکرار و 25 قطعه جوجه گوشتی نژاد آرین برای هر تکرار به مدت 35 روز از سن 7 روزگی انجام گرفت. صفات مورد اندازهگیری شامل وزن بدن و ضریب تبدیل غذایی به طور هفتگی و گروهی از شاخصهای مورد نظر در طول دورة پرورش بودند. در پایان هفتة ششم از هر قفس دو قطعه جوجه به طور تصادفی انتخاب و پس از توزین و ذبح درصد لاشه و ضریب تبدیل غذایی اندازهگیری و مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت. نتایج حاصل از این آزمایش نشان میدهد که در سن 6 هفتگی اثر ویرجینیامایسین در مورد هر دو نوع جیره باعث افزایش معنیداری در وزن بدن گردیده همچنین جیرهای که مطابق با شرایط تنش گرمایی تنظیم شده و همراه آنتیبیوتیک نیز بوده به طور معنیداری نسبت به بقیه جیرهها وزن بدن بالاتری را باعث گردیده است. در مورد ضریب تبدیل غذایی نیز در 6 هفتگی اضافه کردن ویرجینیامایسین به جیرهای که مطابق با شرایط تنش گرمایی تنظیم شده یعنی جیره استاندارد همراه با 10 درصد پروتئین بیشتر نسبت به عدم مصرف ویرجینیامایسین در آن جیره به طور معنیداری ضریب تبدیل غذایی را بهبود بخشیده است. یعنی به طور کلی جیرة استاندارد همراه با 10 درصد پروتئین بیشتر و همراه با ویرجینیامایسین بهترین ضریب تبدیل غذایی را باعث شده است.
_||_