بررسی تغییرات شمارش سلول های سوماتیک(SCC) ،نمره سلولهای سوماتیک(SCS)، و بار میکروبی(TBC) شیر خام در یک گاوداری
الموضوعات :میثم هاشم زاده 1 , سعید خلج زاده 2 , جعفر یدی 3 , کیومرث امینی 4
1 -
2 -
3 -
4 -
الکلمات المفتاحية: بار میکروبی, شیر خام, گاو شیری, سلول سوماتیک,
ملخص المقالة :
تعداد سلول های سوماتیک(SCC) ،نمره سلولهای سوماتیک(SCS)، و بار میکروبی(TBC) از شاخصهای مهم ارزیابی کیفیت و سلامت شیر می باشد.هدف از این تحقیق بررسی کیفیت شیر از لحاظ تعداد سلولهای سوماتیک و بار میکروبی در یک گاوداری صنعتی در منطقه دزفول بود. اطلاعات مربوط به 3 سال با لستفاده از رویه مدل خطی عمومی(GLM) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج نشان داد اثر سال و ماه بر تغییرات تعداد سلولهای سوماتیک،نمره سلولهای سوماتیک و بار میکروبی معنی دار است. صفات مورد بررسی در 3 سال بررسی به طور معنی داری افزایش یافتند(P<0.01). حداکثر شمار سلولهای سوماتیک و حداکثر نمره سلولهای سوماتیک در دی ماه و حداقل انها در شهریورماه مشاهده گردید.همچنین حداکثر با میکروبی در دی ماه و حداقل در اردیبهشت ماه مشاهده گردید.نتایج تحقیق لزوم اعمال سیاست های کارامدتر جهت کنترل این پارامترها به منظور تولید شیر با کیفیت تر را نشان می دهد. همچنین وجود بار میکروبی بالا نشان داد انجام پاستوریزاسیون به منظور عرضه شیر بهداشتی ضروری بوده و همچنین باید از عرضه و مصرف شیر خام اجتناب شود.