اثرات اوره و سطح انرژی جیره بر عملکرد، برخی صفات کیفی تخممرغ و فراسنجههایی خونی مرغهای تخمگذار
الموضوعات :
1 - دانشگاه آزاد مراغه
الکلمات المفتاحية: عملکرد, اوره, مرغهای تخمگذار, انرژی قابل متابولیسم, کیفیت تخممرغ,
ملخص المقالة :
این آزمایش جهت مطالعه اثر استفاده جیرهای از اوره با سطوح مختلف انرژی بر عملکرد، برخی از صفات تخممرغ و فراسنجههای خونی مرغهای تخمگذار انجام گرفت. آزمایش به صورت فاکتوریل 2× 3 شامل دو سطح انرژی قابل متابولیسم (2800 و 2900 کیلوکالری بر کیلوگرم) و سه سطح اوره (صفر، 25/0 و 5/0 درصد) و در قالب طرح کاملاً تصادفی با تعداد 288 قطعه مرغ تخمگذار سویه های- لاین W36 از سن 35 تا 46 هفتگی در 6 تیمار آزمایشی و 4 تکرار (12 قطعه مرغ در هر تکرار) انجام گردید. در استفاده از جیره با 2900 کیلوکالری بر کیلوگرم انرژی قابل متابولیسم، درصد تولید و تودهای تخممرغهای تولیدی، ضریب تبدیل غذایی، وزن پوسته، وزن زرده، وزن سفیده و واحد هاو نسبت به جیره با 2800 کیلوکالری بر کیلوگرم انرژی قابل متابولیسم بهبود یافت. مرغها بهترین عملکرد و صفات کیفی تخممرغ را با استفاده از 25/0 درصد اوره در جیره داشتند. در اثرات متقابل سطوح انرژی و اوره در جیره، بهترین عملکرد و صفات کیفی تخممرغ با استفاده از جیرههای حاوی 2900 کیلوکالری انرژی و 25/0 درصد اوره مشاهده شد. استفاده از سطوح مختلف انرژی و اوره اثرات معنیداری بر فراسنجههای خونی مرغها نداشت، لیکن در اثرات متقابل سطوح انرژی و اوره در جیره، کمترین سطح کلسترول در جیره حاوی 2900 کیلوکالری بر کیلوگرم انرژی و بدون استفاده از اوره و کمترین سطح آلبومین خون با استفاده از جیره با 2900 کیلوکالری انرژی و 25/0 درصد اوره مشاهده شد. به طورکلی در مرغهای تخمگذار در سن 35 تا 46 هفتگی، استفاده از جیره با 2900 کیلوکالری انرژی قابل متابولیسم و 25/0 درصد اوره، موجب بهبود عملکرد، برخی صفات کیفی تخممرغ و کاهش هزینه تولید میگردد.
_||_