اثرات سطوح مختلف مکملهای مواد معدنی و ویتامینی بر عملکرد و متابولیتهای خون مرغهای تخمگذار با جیرههای بر پایه ذرت
الموضوعات :
1 - دانشگاه آزاد مراغه
الکلمات المفتاحية: عملکرد, مرغهای تخمگذار, صفات کیفی تخممرغ, مکملهای معدنی و ویتامینی, مرحله آخر تخمگذاری,
ملخص المقالة :
آزمایشی جهت بررسی اثرات استفاده از سطوح افزایشی مکملهای مواد معدنی و ویتامینی بر عملکرد، کیفیت تخممرغ، فراسنجههای بیوشیمیایی و سطح سلولهای ایمنی خون مرغهای تخمگذار در مرحلهی آخر تخمگذاری با جیرههای بر پایهی ذرت- سویا انجام گرفت. آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی با تعداد 240 قطعه مرغ تخمگذار سویه های- لاین (W36) از سن 65 تا 76 هفتگی در 5 تیمار و 4 تکرار و 12 پرنده در هر تکرار شامل سطوح صفر، 25/0 (سطح پیشنهادی مکملها توسط کارخانه سازنده)، 35/0، 45/0 و 55/0 درصد از مکملهای معدنی و ویتامینی و به مدت 12 هفته انجام گردید. استفاده از سطوح مختلف مکملها اثرات معنیداری بر عملکرد، صفات کیفی تخممرغ مرغهای تخمگذار داشت (05/0>P). بیشترین مقادیر مربوط به وزن و تولید تودهای تخممرغ، خوراک مصرفی، بالاترین درصد تولید، بهترین ضریب تبدیل غذایی، کمترین هزینه خوراک به ازای هر کیلوگرم تخممرغ تولیدی و بالاترین واحد هاو با استفاده از 45/0 درصد از مکملهای مواد معدنی و ویتامینی در جیرهها مشاهده شد. بیشترین مقادیر مربوط به خوراک مصرفی، وزن مخصوص تخممرغ و درصد سفیده با استفاده از 55/0 درصد از مکملها به دست آمد. استفاده از سطوح مختلف مکملهای مواد معدنی و ویتامینی اثرات معنیداری بر فراسنجههای بیوشیمیایی و سطح سلولهای ایمنی خون مرغها نداشت (05/0> P). به طور کلی در مرغهای تخمگذار در مرحله آخر تخمگذاری با جیرههای بر پایه ذرت، استفاده از سطوح 45/0 درصدی از مکملهای مواد معدنی و ویتامینی موجب بهبود عملکرد و کاهش هزینه خوراک به ازای هر کیلوگرم تخممرغ تولیدی میگردد.
_||_