تغییرات سرمی آنزیم آدنوزین دِ آمیناز، سیالیک اسید تام، مالون دی آلدئید و پروتئین شوک حرارتی -27 در گوسفندان مبتلا به سیستی سرکوس تنیکولیس کبدی
الموضوعات :کاوه عظیم زاده 1 , هومان عزیزی زاده 2
1 - Band Ave, No:26
2 - دانشجو
الکلمات المفتاحية: مالون دی آلدئید, آدنوزین دِآمیناز, سیالیک اسید تام, پروتئین شوک حرارتی-27, سیستی سرکوس تنیکولیس,
ملخص المقالة :
هدف از مطالعه حاضر ارزیابی تغییرات پارامترهای بیوشیمیایی توتال سیالیک اسید ((TSA،آدنوزین د آمیناز(ADA)، مالون دی آلدئید(MDA) و پروتئین شوک حرارتی-27 (HSP-27) در گوسفندان متعاقب عفونت با سیستی سرکوس تنیکولیس می باشد. برای این منظور ،40 گوسفند مبتلا به سیستی سرکوزیس براساس مشاهده فرم سیستیک متعدد در کبد و 40گوسفند سالم بدون انگل خونی و فرم سیستیک در کبد انتخاب گردیدند. سپس در ادامه 10 میلی لیتر خون از ورید وداج از کلیه گوسفندان اخذ شد و به لوله های حاوی ماده ضد انعقاد EDTA و فاقد ضد انعقاد منتقل شد و پس از جداسازی پلاسما و سرم، پارامترهای مد نظر اندازه گیری شدند. نتایج حاکی از کاهش معنی دار در سطح p≤0.01 در TSA ، فعالیت آنزیم ADA ، آلبومین (Alb) و روی (Zn) و افزایش معنی دار در Hsp-27، MDA ، بیلی روبین توتال و بیلی روبین غیر کونژوگه در گروه بیمار نسبت به گروه سالم بود. نتایج حاصل از مطالعه حاضر نشان می دهد که اولاً کاهش همزمان TSA و Alb نشان دهنده آسیب کبدی در گوسفندان مبتلا بوده و افزایش MDA نشان دهنده استرس اکسیداتیودر گروه بیمار است. ضمنا افزایش HSP-27 میتواند ناشی از استرس بیماری در گوسفندان مبتلا باشد.
_||_