تأثیر افزودن پودر چای ترش به جیره بر عملکرد رشد و پاسخهای ایمنی جوجههای گوشتی تحت شرایط القای آسیت
الموضوعات : دانش و پژوهش علوم دامیتورج احمدی 1 , امیر فتاح 2 , محمدحسین نعمتی 3
1 - گروه علوم دامی ، واحد شهر قدس، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.
2 - گروه علوم دامی ، واحد شهر قدس، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.
3 - مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان زنجان، زنجان، ایران.
الکلمات المفتاحية: عملکرد, جوجه گوشتی, چای ترش, پاسخ ایمنی, آسیت,
ملخص المقالة :
این تحقیق بهمنظور بررسی اثر افزودن پودر چای ترش به جیره بر عملکرد رشد و پاسخ های ایمنی جوجههای گوشتی تحت شرایط القای آسیت اجرا شد. 400 قطعه جوجه گوشتی در قالب طرح آزمایشی کاملا تصادفی، شامل 4 تیمار و هر تیمار 5 تکرار 20 قطعهای موردمطالعه قرار گرفتند: تیمار 1: گروه کنترل مثبت (بدون القاء آسیت و بدون پودر چای)، تیمار 2:گروه کنترل منفی (القاء آسیت بدون پودر چای)، تیمار 3: القاء آسیت به همراه یک درصد پودر چای ترش و تیمار 4: القاء آسیت به همراه دو درصد پودر چای ترش در جیره. این آزمایش به مدت 42 روز اجرا شد و القای آسیت با کمک نمک طعام از روز هشتم آغاز گردید. صفات عملکردی (وزن بدن، خوراک مصرفی و ضریب تبدیل)، پاسخهای ایمنی به تزریق SRBC، وزن اندامهای ایمنی (طحال، تیموس و بورس) و شاخص های قلبی بررسی شدند. نتایج نشان داد که القای آسیت، وزن بدن را کاهش و ضریب تبدیل خوراک مصرفی را در دوره ی پایانی افزایش داد (05/0>p). همچنین القای آسیت وزن نسبی اندام های ایمنی و تیتر آنتیبادی را کاهش داد ولی باعث افزایش میزان بطن راست به کل بطن شد (05/0>p). افزودن دو درصد پودر چای ترش به جیره، عملکرد رشد را در دوره ی پایانی و کل دوره بهبود بخشید و همچنین باعث افزایش معنی دار وزن اندام های ایمنی و تیتر آنتیبادی شد (05/0>p). درمجموع، افزودن دو درصد پودر چای ترش برای بهبود عملکرد رشد و سیستم ایمنی در شرایط آسیت توصیه می شود.
_||_