اثر زمان و مقدار محلول پاشی عصاره جلبک دریایی بر عملکرد و اجزای عملکرد پنبه در شرایط تنش شوری
الموضوعات : پژوهش های به زراعیمحمد اردکانی 1 , محمد آرمین 2 , ابوالقاسم دادرسی سبزوار 3
1 - دانش آموخته کارشناسی ارشد زراعت، گروه زراعت و اصلاح نباتات، واحد سبزوار، دانشگاه آزاد اسلامی ، سبزوار، ایران
2 - دانشیار، گروه زراعت و اصلاح نباتات، واحد سبزوار، دانشگاه آزاد اسلامی، سبزوار، ایران
3 - استادیار، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی سبزوار، سبزوار، ایران
الکلمات المفتاحية: پنبه, شوری, عصاره جلبک دریایی, زمان محلولپاشی,
ملخص المقالة :
به منظور بررسی اثر زمان و مقدار محلولپاشی عصاره جلبک دریایی بر عملکرد و اجزای عملکرد پنبه درشرایط تنش شوری، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار در مرکزتحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی سبزوار در سال 1396انجام شد. عاملهای مورد مطالعه شامل مقدارمصرف عصاره جلبک دریایی در چهار سطح صفر، 4 ،2و 6در هزار و زمان محلولپاشی در دو سطحمحلولپاشی در مرحله رویشی و رویشی+گلدهی بودند. نتایج نشان داد، زمان محلولپاشی اثری بر تعدادشاخه زایا، تعداد قوزه، وزن قوزه و عملکرد دانه نداشت در حالی که محلولپاشی در زمان رویشی+گلدهیسبب افزایش ارتفاع نهایی، عملکرد وش و عملکرد الیاف شد. محلولپاشی با غلظت 6در هزار عصاره جلبکدریایی در مقایسه با شرایط عدم محلولپاشی موجب افزایش %31/19ارتفاع، %32/19تعداد شاخه زایا،41/44تعداد قوزه، %23/25وزن قوزه، %41/43عملکرد وش، %61/43عملکرد دانه، %29/56عملکرد الیاف و%14/09کیل شد. در مجموع نتایج این آزمایش نشان داد، دو مرحله محلولپاشی عصاره جلبک دریایی درسطح 6در هزار در مراحل رویشی+گلدهی، جهت تولید حداکثر عملکرد و اجزای عملکرد پنبه در شرایطتنش شوری قابل توصیه میباشد
_||_