اثر محلولپاشی آسکوربات بر رنگیزههای فتوسنتزی، فنل و فلاونوئید گیاه دارویی خرفه (.Portulaca oleracea L) در شرایط تنش شوری
الموضوعات : پژوهش های به زراعی
1 - دانش آموخته کارشناسی ارشد
الکلمات المفتاحية: شوری, رنگیزههای فتوسنتزی, فنل, آسکوربات, خرفه, فلاونوئید,
ملخص المقالة :
به منظور بررسی اثر محلول پاشی آسکوربات بر رنگیزه های فتوسنتزی، فنل و فلاونوئید گیاه دارویی خرفه در شرایط تنش شوری، آزمایشی در سال 1395 در دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام خمینی (ره) شهرری و شهرستان پاکدشت به صورت فاکتوریل قالب طرح کاملا تصادفی در 4 تکرار اجرا گردید که در آن تنش شوری در سه سطح (0، 70، 140و 210 میلی مولار) و مصرف آسکوربات در 3 سطح (0، 10 و 20 میلی مولار) در نظر گرفته شد. نتایج تحقیق نشان داد که بجز اثر ساده شوری بر فلاونوئید و فنل و اثر آسکوربات بر کاروتنوئیدها سایر اثرات بر صفات مورد آزمون معنی دار بود. اثر متقابل دو گانه عوامل آزمایشی تنها بر کلروفیل b و کاروتنوئید ها معنی دار گردید. نتایج مقایسات میانگین ها نشان داد که محلول پاشی mM 20 آسکوربات منجر به بهبود کلروفیل گردید ولی افزایش معنی داری در کاروتنوئید ها ایجاد نگردید. مقایسه میانگین اثرات متقابل نشان داد که اعمال تنش شوری mM210 و عدم کاربرد آسکوربات منجر به دستیابی به حداکثر میزان کاروتنوئید برگ (µg/ml 72/0) گردید در حالی که عدم استفاده از آب شور و محلول پاشی mM 20 آسکوبات با µg/ml 24/4 بالاترین دستیابی به کلروفیلb برگ را نشان داد.
_||_