اثر پرایمینگ و محلولپاشی بتائین گلایسین بر برخی خصوصیات جوانهزنی و مورفوفیزیولوژیک لوبیا رقم درخشان تحت تنش شوری
الموضوعات : پژوهش های زراعی در حاشیه کویرمونا میرزایی 1 , فرشاد قوشچی 2 , پیمان عزیزی 3
1 - گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ورامین- پیشوا- ورامین، تهران، ایران
2 - گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ورامین- پیشوا- ورامین، تهران، ایران
3 - گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ورامین- پیشوا- ورامین، تهران، ایران
الکلمات المفتاحية: تنش شوری, لوبیا قرمز, بتائین گلایسین, شاخص جوانهزنی,
ملخص المقالة :
به منظور بررسی اثر کاربرد بتائین گلایسین بر برخی خصوصیات جوانه زنی و مورفو فیزیولوژیک لوبیا تحت تنش شوری آزمایشی در تابستان سال 1394 در آزمایشگاه فیزیولوژی دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی در چهار سطح (صفر، دو، چهار و شش میلی مولار) NaClو سه سطح بتائین گلایسین (صفر، پنج و ppm10) در سه تکرار انجام شد. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که اثر تنش شوری بر شاخص جوانه زنی، وزن خشک ریشه چه، کلروفیل کل، درصد پروتئین برگ، محتوای پرولین برگ، میزان پایداری غشای سلول و محتوای آب نسبی برگ در سطح یک درصد معنی دار بود. همچنین اثر کاربرد بتائین گلایسین بر تمامی صفات مورد بررسی به غیر از میزان پایداری غشای سلول معنی دار بود. بررسی اثرات متقابل نشان داد که اثر متقابل شوری در محلول پاشی بتائین گلایسین بر شاخص جوانه زنی، کلروفیل کل، درصد پروتئین برگ و محتوای پرولین برگ معنی دار شد. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که از نظر شوری بهترین تیمار آب خالص (شاهد) بود که باعث بهبود اکثر صفات اندازه گیری به غیر از وزن خشک ریشه چه در گیاه لوبیا قرمز گردید. همچنین کاربرد بتائین گلایسین در شرایط تنش شوری توانست سبب بهبود اثرات منفی ناشی از تنش شوری گردد.
_||_