بررسی اثرکودهای بیولوژیک (ورمیکمپوست) بر میزان عملکرد گیاه ماش
الموضوعات : پژوهش های زراعی در حاشیه کویرسارا پاکزاد اصل 1 , پیمان عزیزی 2 , پورنگ کسرایی 3
1 - گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین- پیشوا، ورامین- ایران.
2 - گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین- پیشوا، ورامین- ایران.
3 - گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین- پیشوا، ورامین- ایران.
الکلمات المفتاحية: عملکرد, ماش, ورمیکمپوست, درصد کربوهیدرات و اجزای عملکرد,
ملخص المقالة :
ماش یکی از حبوبات با ارزش بوده و به لحاظ آن که منبع سرشار از پروتئین است دارای اهمیت می باشد و نقش به سزایی در تغذیه ی مردم دارد. به منظور بررسی اثر ورمی کمپوست بر رشد و نمو گیاه ماش یک تحقیق گلدانی بر پایه طرح بلوک های کاملا تصادفی در گلخانه دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی ورامین-پیشوا در تابستان سال ۱۳۹۲ اجرا شد. عوامل مورد بررسی شامل چهار سطح ورمی کمپوست، (صفر) A1، (سه تن در هکتار) A2، (شش تن در هکتار) A3، (نه تن در هکتار) A4 بود. نتایج نشان داد که استفاده از نه تن در هکتار ورمی کمپوست بیش ترین تاثیر را بر تعداد دانه در بوته (2/342 عدد)، عملکرد دانه (97/15 تن در هکتار)، عملکرد بیولوژیک (01/60 تن در هکتار)، شاخص برداشت (4/26) و کربوهیدرات (89/42 درصد) داشت اما صفات دانه در غلاف، وزن صد دانه تحت تاثیر تیمار مصرف کمپوست قرار نگرفتند و اختلافات به وجود آمده از نظر آماری معنی دار نشد.کم ترین میزان صفات از عدم مصرف کود کمپوست به دست آمد. در نهایت نتایج نشان داد استفاده نه تن در هکتار کود ورمی کمپوست باعث افزایش عملکرد گردید
_||_