شناسایی موانع تولید محصولات ارگانیک از دیدگاه کشاورزان استان قزوین
الموضوعات : پژوهش های زراعی در حاشیه کویرفاطمه معینزاده 1 , فرهاد لشگرآرا 2 , مریم امیدی نجفآبادی 3
1 - گروه ترویج و آموزش، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران.
2 - دانشیار گروه ترویج و آموزش، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران.
3 - دانشیار گروه ترویج و آموزش، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران.
الکلمات المفتاحية: محصولات ارگانیک, مشکلات تولید, کشاورزی ارگانیک و استان قزوین,
ملخص المقالة :
طی سال های اخیر گسترش تکنولوژی و افزایش مصرف افزودنی ها، آفتکش ها و آنتی بیوتیک ها در تولید و نگهداری مواد غذایی، اثرات سوء و انکار ناپذیری بر سلامت انسان ها داشته است. تا کنون راهکار های متفاوتی برای حل مشکلات کشاورزی مرسوم، مطرح گردید که می توان به کشاورزی ارگانیک اشاره نمود. این پژوهش از نوع کاربردی و به روش تحلیل عاملی اکتشافی می باشد، از نظر فرآیند اجرای پژوهش کمی و بر اساس منطق اجرای پژوهش قیاسی است همچنین به لحاظ زمان انجام پژوهش طولی گذشته نگر می باشد. جامعه آماری این تحقیق، شامل کلیه کشاورزان ارگانیک کار استان قزوین بودند که با توجه به محدود بودن جامعه آماری (173=N)، به صورت سر شماری مورد مطالعه قرار گرفتند. برای دست یابی به اطلاعات مورد نیاز از پرسشنامه استفاده شد که روایی آن توسط استاد راهنما و مشاور، تأیید و پایایی آن با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ برابر با 76/0 محاسبه گردید. با توجه به نتایج این تحقیق، موانع تولید محصولات ارگانیک بر اساس اهمیت شان از دیدگاه کشاورزان به پنج دسته تقسیم می شوند که به ترتیب عبارت است از: موانع اطلاع رسانی، موانع مالی، موانع زیست محیطی، موانع حمایتی و موانع نگرشی طبقه بندی شدند که در مجموع حدود 66 درصد واریانس موانع تولید محصولات ارگانیک را تبیین نمودند.
_||_