بررسی اثر سطوح مختلف اسیدی فایر بایوترونیک اس.ای . فورت بر شاخصهای رشد وتغذیه و ترکیبات لاشه بچه ماهی بارب حلب (Barbus Schwenfeldi)
الموضوعات : علوم تکثیر و آبزی پروری
1 - دانشجوی دکتری، واحد بابل، دانشگاه آزاد اسلامی، بابل، ایران
2 - استادیار واحد بابل، دانشگاه آزاد اسلامی، بابل، ایران
الکلمات المفتاحية: رشد, بازماندگی, ترکیبات لاشه, بارب حلب (Barbus schwanenfeldi), اسیدی فایر, بایوترونیک اس. ای. فورت,
ملخص المقالة :
هدف مطالعه حاضر، بررسی اثر سطوح مختلف اسیدی فایر (بایوترونیک اس. ای. فورت.) بر شاخص های چربی کل و خاکستر کل و پروتیین و میزان رطوبت لاشه بچه ماهی بارب حلب (Barbus schwanenfeldi) بود. بنابراین 4 تیمار آزمایشی حاوی مقادیر 0، 2 ، 4 و 6 گرم بایوترونیک اس. ای. فورت در کیلوگرم خوراک طراحی شدند. بچه ماهی های بارب حلب (با میانگین وزن اولیه 03/0± 7/2 گرم) طی یک دوره 60 روزه توسط جیره های آزمایشی، تغذیه شدند که هریک از تیمار ها حاوی سه تکرار بوده و در هریک 10عدد ماهی استفاده شده است که مورد تغذیه قرار گرفتند. نتایج نشان دادند که طی این دوره 60 روزه حداقل میانگین افزایش وزن که بمیزان05/25 گرم مربوط به تیمار 4 گرم مکمل در کیلوگرم اسیدی فایر بود و بیشترین میانگین هم مربوط به تیمار شاهد (g/kg 0) به میزان 39/56 گرم بوده است (05/0 .(p< همچنین در طی این دوره بیشترین میزان رشد 5 طولی مربوط به تیمار 2 گرم در کیلوگرم اسیدی فایرکه به میزان cm 26/6 بوده است و کمترین میزان رشد طولی مربوط به گروه6 گرم در کیلوگرم اسیدی فایر بوده است که به میزان cm 13/6 بود(05/0 (p<. در پایان دوره ماهیان تیمارهای مختلف جهت بررسی دقیق میزان پروتیین و چربی و خاکستر ورطوبت به آزمایشگاه تخصصی آنالیز لاشه برده شد که بیشترین میزان پروتیین به میزان47/15درصد مربوط به تیمار 6 گرم در کیلو گرم اسیدی فایر نشان داده شدالبته کمترین میزان پروتیین مربوط به تیمار 4 گرم در کیلوگرم اسیدی فایر به میزان85/14 درصد نشان داده شد (05/0 .(p<همچنین بیشترین میزان چربی مربوط به تیمار 2 گرم در کیلوگرم اسیدی فایر به میزان 65/18 درصد نشان داده شده بود و کمترین آن مربوط به تیمار 6 گرم در کیلوگرم اسیدی فایر به میزان 03/18درصد نشان داده شد (05/0 .(p<بیشترین میزان خاکستر مربوط به تیمار 4 گرم در کیلوگرم اسیدی فایر به میزان 73/2 درصد بود که البته کمترین میزان مربوط به تیمار شاهد یا همان 0گرم در کیلوگرم اسیدی فایر به میزان 19/2 درصد بود(05/0 (p<. بیشترین میزان رطوبت در این آزمایش مربوط به تیمار 6 گرم در کیلو گرم خوراک اسیدی فایربوده است که به میزان 02/65 درصد را به ما نشان داد و کمترین میزان مربوط به تیمار 2 گرم در کیلو گرم خوراک اسیدی فایر به میزان 41/63 درصد نشان داده شد (05/ .(p< با توجه به نتایج بدست آمده در آنالیز لاشه و صفات لاشه وهمچنین شاخص های رشد و بازماندگی تیمار شاهد(g/kg) به عنوان بهترین تیمار انتخاب شد.
افشارمازندران، ن،. (1381). راهنمای عملی تغذیه و نهادههای غذایی و دارویی آبزیان در ایران. انتشارات نوربخش. جلداول.216ص.
2.لیت ریتز، ا.، سی. لوئیز، ر. (1383). تکثیر و پرورش ماهی قزل آلاو آزاد. ترجمه حسین عمادی . انتشارات آبزیان .چاپ هفتم. 263 ص.
3.AOAC (Association of Official Analytical Chemisrs). )1990( a Official metod of analysis AOAS. Washington DC, USA.1263P.
4.AOAC, )1990 (b . Official methods of analysis, 15th ed. Association of Official Analytical Chemists: Arlington, Virginia.
5.Busacker, G.P., Adelman , I.R , Goolish, E.M , )1990(. Growth. In: Methods for Fish Biology. Schreck, C.B. and P.B. Moyle (Eds.), American Fisheries Society, USA. pp: 363-387.
6.Celic, K., Erbill Ersoy I.Davidgoodwin, Uzatici, A , Erturk, M , )2003(. The using of organic acids in California Turkey chicks and its effects on performance before pasturing. International journal of poultry science, 2,446-448.
7. Desillva, S.S, & Anderson, T. A ,)1995(. Fish Nutrition in Aquaculture.Chapman and Hall, London 319.
8. De Silva, S.S. and Anderson, T.A.)1987(. Fish Nutrition in Aquaculture, Chapman & Hall. U.K.
9. Ergu , S ., Soyutu, M., Guroy, B. & Guroy.D. )2008(. Influence of Ulva meal on growth, feed utilization, and body composition of juvenile Nile tilapia (Oreochromis niloticus) at two levels of dietary lipid. Aquaculture, 5. 1-7.
10.Fynn-Aikins, K., Hung, S. S. O., Liu, W,& LI, H. )1992(. Growth, lipogenesis and liver composition of juvenile white sturgeon fed different levels of D-glucose. Aquaculture, 105, 61-72.
11. Helland, S. J ., Grisdalehelland,B.Nerland, S , )1996(. A simple method for the measurement of daily feed intake of groups of fish in tanks. Aquaculture, 139, 157-163.
12. Luckstadt, C., /Senkoylu, N., Akyurek, H, Agma, A. )2004(. Acidifier- a modern alternative for anti- biotic free feeding in livestock production, with special focus on broiler production. Veterinarija ir Zootechnika, 27, 91-93.
13. Marin, S., Sanchis, V., Sanz, D., Castel, I., Ramos, A.J., Canela, R , Magan, N , )1999(. Control of growth and fumonisin B1 production by Fusarium verticillioides and Fusarium proliferatum isolates in moist maize with propionate preservatives. Food Additives and Contaminants 16, 555–563.
14. Partanen, K., Siljander-Rasi, H., Pentikäinen, J., Pelkonen, S, Fossi, M.)2007(. Effects of weaning age and formic acid-based feed additives on pigs from weaning to slaughter.m Animal Nutrition , 61(50): 336-356.
15.Paster, N., Menasherov, M., Ravid, U, Juven, B. )1998(. Antifungal activity of oregano and thyme essential oils applied as fumigants against fungi attacking stored grain. Journal of Food Protection, 58: 81-85.
16. Roth, N., Rouault, M., Urbaityte, R., Masching, S., & Applegate, T.,)2010(. Effects of liquid acidifier and acidifier on a sequential release medium on the broiler performance in starter and grower period. Poster sessionI. 5p.
17. Samli, H.E., Sirci, G., Bermejo, J.L., Koc, F., Okur, A.A. Senkoylu, N. , )2008(. Effect f addition of commercial organic acid mixture on feed microbiology according to duration and conditions of storage. Acta agriculture Scand sections A, 58, 186-190.
18. Senkoylu, N., Samli, H.E., Kanter, M. Agma, A,)2007(. Influence of a combination of formic and propionic acids added to wheat-and barley- based diets on the performance and gut histomorphology of broiler chickence. Acta veterinaria hungarica .55, 479-490.
19. Steffens, W,(1989). Principles of fish nutrition, New York, Chichester, Briskane, Toronto, Horwood, p.384.
20. WWW.Etoukfarda.com/2011
_||_
.Afshar, N. (2002).Practical guide to nutrition and food aquaculture inputs in Iran. Nourbakhsh Publication. P. 216.
2.AOAC (Association of Official Analytical Chemisrs). )1990( a Official metod of analysis AOAS. Washington DC, USA.1263P.
3.AOAC, )1990 (b . Official methods of analysis, 15th ed. Association of Official Analytical Chemists: Arlington, Virginia.
4.Busacker, G.P., Adelman , I.R , Goolish, E.M , )1990(. Growth. In: Methods for Fish Biology. Schreck, C.B. and P.B. Moyle (Eds.), American Fisheries Society, USA. pp: 363-387.
5.Celic, K., Erbill Ersoy I.Davidgoodwin, Uzatici, A , Erturk, M , )2003(. The using of organic acids in California Turkey chicks and its effects on performance before pasturing. International journal of poultry science, 2,446-448.
6.De Silva, S.S. and Anderson, T.A.)1987(. Fish Nutrition in Aquaculture, Chapman & Hall. U.K.
7.Desillva, S.S, & Anderson, T. A ,)1995(. Fish Nutrition in Aquaculture.Chapman and Hall, London 319.
8.Ergu , S ., Soyutu, M., Guroy, B. & Guroy.D. )2008(. Influence of Ulva meal on growth, feed utilization, and body composition of juvenile Nile tilapia (Oreochromis niloticus) at two levels of dietary lipid. Aquaculture, 5. 1-7.
9.Fynn-Aikins, K., Hung, S. S. O., Liu, W,& LI, H. )1992(. Growth, lipogenesis and liver composition of juvenile white sturgeon fed different levels of D-glucose. Aquaculture, 105, 61-72.
10.Helland, S. J ., Grisdalehelland,B.Nerland, S , )1996(. A simple method for the measurement of daily feed intake of groups of fish in tanks. Aquaculture, 139, 157-163.
11. Lit Ritez, S. (2004). Free propagation and breeding trout. Aquaculture Journal.P. 263.
12.Luckstadt, C., /Senkoylu, N., Akyurek, H, Agma, A. )2004(. Acidifier- a modern alternative for anti- biotic free feeding in livestock production, with special focus on broiler production. Veterinarija ir Zootechnika, 27, 91-93.
13.Marin, S., Sanchis, V., Sanz, D., Castel, I., Ramos, A.J., Canela, R , Magan, N , )1999(. Control of growth and fumonisin B1 production by Fusarium verticillioides and Fusarium proliferatum isolates in moist maize with propionate preservatives. Food Additives and Contaminants 16, 555–563.
14.Partanen, K., Siljander-Rasi, H., Pentikäinen, J., Pelkonen, S, Fossi, M.)2007(. Effects of weaning age and formic acid-based feed additives on pigs from weaning to slaughter.m Animal Nutrition , 61(50): 336-356.
15.Paster, N., Menasherov, M., Ravid, U, Juven, B. )1998(. Antifungal activity of oregano and thyme essential oils applied as fumigants against fungi attacking stored grain. Journal of Food Protection, 58: 81-85.
16. Roth, N., Rouault, M., Urbaityte, R., Masching, S., & Applegate, T.,)2010(. Effects of liquid acidifier and acidifier on a sequential release medium on the broiler performance in starter and grower period. Poster sessionI. 5p.
17.Samli, H.E., Sirci, G., Bermejo, J.L., Koc, F., Okur, A.A. Senkoylu, N. , )2008(. Effect f addition of commercial organic acid mixture on feed microbiology according to duration and conditions of storage. Acta agriculture Scand sections A, 58, 186-190.
18.Senkoylu, N., Samli, H.E., Kanter, M. Agma, A,)2007(. Influence of a combination of formic and propionic acids added to wheat-and barley- based diets on the performance and gut histomorphology of broiler chickence. Acta veterinaria hungarica .55, 479-490.
19.Steffens, W,(1989). Principles of fish nutrition, New York, Chichester, Briskane, Toronto, Horwood, p.384.
WWW.Etoukfarda.com/2011