مطالعه اثرات هوشبری گل میخک و تأثیر آن بر روی شاخصهای هماتولوژیک در ماهی قزلآلای رنگینکمان ( mykiss (Oncorhynchus
الموضوعات : علوم تکثیر و آبزی پروری
1 - خرمشهر
2 - ساری
الکلمات المفتاحية: بیهوشی, گل میخک, شاخصهای هماتولوژیک, قزل آلای رنگین کمان (Oncarhynchus mykiss),
ملخص المقالة :
پودر گل میخک از گلها و ساقه های گل خشک درخت میخک تهیه می شود و به منظور بی هوشی کوتاه مدت ماهیان مورد استفاده قرار می گیرد. قابل حل در آب بوده و به راحتی و با هزینه پایین قابل دسترسی می باشد. تأثیر بیهوشی پودر گل میخک در بچه ماهیان قزل آلا و اثر دزهای مختلف گل میخک و زمان های هوشبری و هوشیاری آنها مورد اندازه گیری قرا گرفت. برای این کار از علظت های 50،100،150،200 میلی گرم بر لیتر استفاده شد و پارامترهای هماتولوژی قبل بیهوشی، 5 دقیقه بلافاصله بعد بیهوشی و 24 ساعت بعد از بیهوشی در غلظت های مختلف مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داده است که مدت زمان رسیدن به مراحل مختلف بی هوشی و مدت زمان بازیابی هوشیاری با میزان غلظت محلول بی هوشی رابطه مستقیم دارد نمونه گیری خون از بچه ماهیانی که 5 دقیقه در معرض پودر گل میخک قرار گرفتند افزایش معنی داری در سطوح هماتوکریت، هموگلوبین و تعداد گلبولهای قرمز خون نشان دادند این مقادیر 24 ساعت پس از بیهوشی به حالت عادی برگشت و بر روی سایر پارامترهای خونی تاثیری نداشته است. نتایج این آزمایش اشاره دارد به این که استفاده از غلظت های 50،100،150،200 منجر به آسیب های غیر قابل برگشتی در پارامترهای خونی ماهی قزل آلا نمی شود.