بررسی ترکیب بیوشیمیایی لاشه فیل ماهی (Huso huso) جوان پرورشی تغذیه شده با سطوح مختلف عصاره زنجبیل( (Zingiber officinale
الموضوعات : علوم تکثیر و آبزی پروری
1 - آزادشهر
2 - آزادشهر
الکلمات المفتاحية:
ملخص المقالة :
هدف از انجام این تحقیق بررسی ترکیب بیوشیمیایی لاشه فیل ماهی (Huso huso) جوان پرورشی تغذیه شده با عصاره زنجبیل (Zingiber officinale) بود. بدین منظور ماهیان با میانگین وزنی 8/0±15 گرم به روش خوراکی و با سطوح 5/0% و 1% عصاره هیدروالکلی زنجبیل به مدت 8 هفته تغذیه شدند. نمونه برداری در انتهای دوره پرورش از بافت بدن صورت گرفت و شناسایی ترکیبات مغذی بدن با استفاده از روش های استاندارد صورت گرفت. نتایج نشان داد بیشترین مقدار پروتئین لاشه بطور معنی داری مربوط به تیمار 5/0% عصاره زنجبیل و معادل 49/18 درصد و کمترین مقدار پروتئین لاشه مربوط به تیمار شاهد معادل 5/16 درصد بود (05/0>P). در میزان چربی لاشه و خاکستر لاشه تفاوت معنی داری بین ماهیان مشاهده نگردید (05/0<P). در مجموع میتوان نتیجه گیری کرد عصاره زنجبیل سطح 5/0 درصد اثر مطلوبی بر ترکیبات بیوشیمیایی بدن فیل ماهی پرورشی داشته است.