اثر غنیسازی دافنی ماگنا با ویتامین C در افزایش رشد و بازماندگی لارو اردک ماهی Esox Lucius))
الموضوعات : علوم تکثیر و آبزی پروریمسعود هدایتی فرد 1 , مهران مسلمی 2 , علی آقاجانی 3
1 - واحد قائم شهر
2 - واحد جویبار
3 - واحد قائم شهر
الکلمات المفتاحية:
ملخص المقالة :
استفاده از غذای زنده در بهبود کیفیت در آبزی پروری حائز اهمیت است. وجود ویتامین ها در جیره غذایی برای بقا، رشد و تولید مثل طبیعی ماهیان ضروری است. نیازهای مربوط به ویتامین ها در جیره تحت تأثیر اندازه، سن، میزان رشد، شرایط فیزیولوژیک، وضعیت سلامتی، ترکیب غذایی جیره بستگی دارد. در این بررسی اثر غنی سازی دافنی ماگنا با ویتامین C در افزایش رشد و بازماندگی لارو اردک ماهی Esox lucius و همچنین به دست آوردن مقادیر بهینه ویتامین C در شرایط پرورش انجام گردید. برای این منظور لارو اردک ماهیان با وزن متوسط 07/0± 26/0 گرم با جیره غذایی دافنی ماگنا بدون ویتامین C و سطوح مختلفی از ویتامین C (5/1% و 5%) مورد تغذیه قرار گرفتند. نتایج نشان داد که بین تیمارهای مورد بررسی از نظر میانگین وزنی و طول کل اختلاف معنی دار آماری مشاهده می گردد (05/0p<) و از نظر میانگین فاکتور درصد بازماندگی (100 درصد) اختلاف معنی دار آماری مشاهده نمی گردد (05/0p>). ماهیانی که با غذای دافنی ماگنای غنی سازی شده با ویتامین C 5% تغذیه شدند، بیشترین افزایش وزن و طول را بدست آوردند و ماهیان تیمار شاهد که با دافنی ماگنا بدون غنی سازی با ویتامین C تغذیه شدند کمترین افزایش وزن و طول را داشته اند. همچنین بیشترین میزان (SGR) 85/2 و (FCR) 21/1 در تیمار شاهد، بیشترین میزان (IWG) 68/42، (BWG) 33/80، (WG) 06/1 در تیمار 2 و بیشترین ضریب چاقی (Cf) 86/0 در تیمار 2 مشاهده شد. همچنین نتایج نشان داد بهترین جیره غذایی از ویتامین C برای لاروهای اردک ماهی تیمار 2 (دافنی ماگنای غنی سازی شده با ویتامین C 5%) می باشد.