تأثیر تغذیهای پودر سیر بر شاخصهای هماتولوژیک فیل ماهی (Huso huso)
الموضوعات : علوم تکثیر و آبزی پروریساره ناظریان 1 , حسنا قلی پور 2 , حجت اله جعفریان 3 , عباس اسماعیلی 4
1 - گنبد کاووس
2 - گنبد کاووس
3 - تهران
4 - تهران
الکلمات المفتاحية:
ملخص المقالة :
ویژگیهای خونشناسی ماهیان یکی از مهمترین شواهد مراحل فیزیولوژیک آنها و منعکسکننده ارتباط خصوصیات اکوسیستم آبی و سلامتی آنها میباشد، به همین دلیل داشتن دامنه طبیعی پارامترهای خونی یک ماهی میتواند به عنوان یک شاخص زیستی مورد استفاده قرار گیرد. تعداد 90 عدد فیلماهی با متوسط وزنی 82/20 ± 15/1 کیلوگرم در مرکز تکثیر و پرورش و بازسازی ذخایر ماهیان خاویاری و گرمآبی شهید رجایی به مدت 60 روز نگه داری شدند. ماهیان به مدت 60 روز با جیره حاوی سیر(10 گرم پودر سیر به ازای یک کیلوگرم جیره غذایی) مورد تغذیه قرار گرفتند. عملیات خونگیری بعد از بیهوشنمودن ماهیان با استفاده از گل میخک و از طریق سیاهرگ دمی و پشت باله مخرجی صورت گرفت. بلافاصله بعد از خونگیری با استفاده از سرنگ 2سی-سی خون در میکروتیوب هپارینه ریخته شد و آزمایشات خونشناسی در آزمایشگاه انجام گرفت. نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد، میزان هموگلوبین و تعداد کل گلبول قرمز در تیمار سیر بالاتر از تیمار شاهد بود ولی غلظت هموگلوبین در بین دو تیمار سیر و شاهد تفاوت معنی داری از خود نشان نداد(05/0 p>). درصد هماتوکریت و تعداد گلبول سفید تفاوت معنیداری در بین دو گروه سیر و شاهد داشت(05/0 p). یافتههای حاصل از این تحقیق اضافه نمودن10 گرم عصاره سیر به یک کیلوگرم غذای فیل ماهی را به عنوان سطح مناسب این ماده جهت بهبود شاخص ایمنی سلولی پیشنهاد میکند.