مقایسه اثر سطوح مختلف پودر لارو مگس گوشتخوار Chrysomya megacephalaبر شاخصهای رشد، تغذیه و بازماندگی در رژیم غذایی ماهی اسکار سلطنتی(Astronotus ocellatus)
الموضوعات : علوم تکثیر و آبزی پروریمجتبی قربان پور دلاور 1 , رضا چنگیزی 2 , حامد منوچهری 3
1 -
2 -
3 -
الکلمات المفتاحية: رشد, بازماندگی, اسکار سلطنتی (Astronotus ocellatus), پودر لارو حشره مگس گوشتخوار (Chrysomya megacephala),
ملخص المقالة :
این تحقیق به منظور بررسی اثرات استفاده از پودر حشره مگس گوشتخوار Chrysomya megacephala به عنوان جایگزین مناسب آرد ماهی بر شاخصهای رشد ماهی اسکار سلطنتی ( Astronotus ocellatus ) و تعیین میزان جایگزینی بهینه، تحقیقی در قالب طرح کاملاً تصادفی انجام گردید. حاوی 4 جیره غذایی (M25, M50, M75, M100) با افزایش سطوح جایگزینی 25، 50، 75 و 100 درصد پودر حشره با آرد ماهی، به مدت 12 هفته انجام شد. در طول دوره آزمایش، زیست سنجی ماهیان و فاکتورهای فیزیکی و شیمیایی آب (اکسیژن محلول، دما و pH) هر 15 روز یکبار انجام شد. نتایج آزمایش نشان داد که جیره های حاوی پودر لارو مگس گوشتخوار اثر معنی دار بر ضریب تبدیل غذایی (FCR)، نسبت بازده پروتئین (PER)، درصد افزایش وزن (PWBI)، افزایش وزن (WBI)، نرخ رشد ویژه (SGR) و میانگین رشد روزانه (ADG) داشته اند (05/0>P) و با وجود این که اختلاف معنی دار در درصد بازماندگی ماهیان مورد آزمایش با تیمارهای مختلف مشاهده نشد (05/0<P)، ولی افزایش بازماندگی با افزایش درصد پودر لارو مگس گوشت خوار دیده شد. در تیمار جایگزینی 100 درصد پودر حشره با آرد ماهی، بهترین نتایج در شاخص های رشدی و بازماندگی مشاهده شد.