بررسی اثر سطوح مختلف پودر دارچین (Cinnamomum zeylanicm) در جیره غذای ماهی گرین ترور (Andinocara rivulatus) بر شاخصهای خونی، گلوکز خون و میزان بقا
الموضوعات : علوم تکثیر و آبزی پرورییونس روزی 1 , نرگس مورکی 2 , جلیل ذریه 3 , مسعود حقیقی 4
1 - تهران شمال
2 - تهران شمال
3 - تهران شمال
4 - tonekabon branch
الکلمات المفتاحية:
ملخص المقالة :
بهبود کیفیت جیره متناسب با نیازهای غذایی گونه پرورشی، نقش مهمی در رشد و پیشگیری از عوامل بیماریزا و کاهش هزینههای پرورش دارد. در این میان استفاده از گیاهان داروئی بهعنوان محرک رشد و ایمنی به علت ایجاد آسیب کمتر به ماهی و محیط زیست نسبت به مکملهای شیمیایی اخیرا بیشتر مورد توجه بوده-اند.هدف از این تحقیق، بررسی اثر کاربرد پودر دارچین با توجه به خاصیت آنتیاکسیدانی آن در جیره غذایی ماهی گرینترور(Andinocara rivulatus) بر شاخص میزان بقا و پارامترهای خونی است. بدین منظور تعداد 180 قطعه ماهیگرینترور (با میانگین طول کل03/1± 38 میلیمتر و میانگین وزن 5/0± 1گرم) به پنج تیمار در سه تکرار تقسیم گردید. تیمارهای آزمایشی بر اساس چهار جیره غذایی هر یک به ترتیب حاوی، 1/0، 2/0، 3/0 و 1 درصد پودر دارچین و همچنین جیره شاهد فاقد پودردارچین تهیه گردید. طول دوره آزمایش 98 روز بود. شاخصهای هماتولوژی شامل: شمارش گلبول قرمز، درصد هماتوکریت، هموگلوبین، شمارش گلبول سفید به همراه شاخص گلوکز سرم خون، میزان بقا در هر تیمار اندازه گیری گردید. نتایج نشان داد که تیمار تغذیه شده با جیره حاوی 1 درصد دارچین در شمارش کلی گلبول سفید، گلوکز خون اختلاف معنیداری با گروه شاهد داشت. بطور کلی میتوان نتیجه گرفت که تجویز خوراکی پودر دارچین در سطح 1 درصد در جیره باعث بهبود تعداد گلبولهای سفید و کاهش گلوکز در ماهی زینتی گونه گرین ترور میگردد.