جایگزینی کامل آرد ماهی با آرد پایه قارچ پرورشی (Agaricus bisporus) بر برخی فاکتورهای رشد در جیره غذایی ماهی قزلآلای رنگین کمان پرواری
الموضوعات : علوم تکثیر و آبزی پروریمیثم صالحی 1 , اسماعیل پیرعلی خیرآبادی 2 , عمار صالحی فارسانی 3 , سیدپژمان حسینیشکرابی 4 , امیرحسین امیدی 5 , آرمان جعفری 6
1 - تهران
2 -
3 -
4 -
5 -
6 -
الکلمات المفتاحية: رشد, قزلآلای رنگین کمان, آرد پایه قارچ, جایگزین آرد ماهی,
ملخص المقالة :
در مطالعه حاضر، آرد پایه قارچ (MSM) که حاصل از ضایعات تجاری قارچ دکمهای محسوب میشود، بعنوان جایگزینی برای آرد ماهی در رژیم غذایی ماهیان قزل آلای رنگین کمان در طول 46 روز آزمایش گردید. دو جیره غذایی شامل 0% و 100% MSM فرموله شد. ضریب تبدیل غذایی در تیمار شاهد (036/0±35/1) به صورت معنی داری نسبت به تیمار آرد پایه قارچ افزایش یافت (5%>p). بهترین نتایج افزایش وزن (18/5±50/16%)، شاخص رشد ویژه (550/0±35/1%)، ضریب تبدیل غذا (660/0±29/1)، شاخص کبدی (235/0±53/1%) و شاخص امعا و احشاء (763/0±52/20%) در تیمار MSM حاصل شد (5%>p). بر اساس نتایج بدست آمده، عملکرد رشد ماهیان تغذیه شده با جایگزینی 100% آرد پایه قارچ علاوه بر اینکه کاهش نیافت بلکه افزایش نیز یافت. این مطالعه نشان داد که آرد پایه قارچ میتواند تا 100% جایگزین آرد ماهی در رژیم ماهی قزل آلا شود. انجام تحقیقات تکمیلی جهت مشخص نمودن فرمولهای مناسب از آرد ماهی نسبت به آرد پایه قارچ در مراحل مختلف رشد ماهی قزل آلای رنگین کمان نیاز است.