بررسی اثر رنگدانه پودر شاتوت (Moras nigra) بر شاخصهای هماتولوژیک و بیوشیمیایی خون و بافت شناسی ماهی قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss)
الموضوعات : علوم تکثیر و آبزی پروریفاطمه مقدس 1 , شایان قبادی 2 , سید مهدی حسینی فرد 3
1 - بابل
2 - بابل
3 - بابل
الکلمات المفتاحية:
ملخص المقالة :
در مطالعه حاضر اثرات سطوح مختلف پودر شاتوت بر برخی از فاکتورهای ایمنی و پارامترهای خونی در ماهی قزل آلای رنگین کمان مورد بررسی قرار گرفت. بچه ماهیان با میانگین وزن 01/0±75 گرم به تعداد 320 قطعه در 12 حوضچه به صورت تصادفی توزیع و به مدت 8 هفته با سطوح مختلف، صفر(گروه شاهد)، 20، 40 و 60 ppm شاتوت در جیره پایه، غذادهی شدند. نتایج نشان داد که تیمارهای تغذیه شده با بیشترین میزان شاتوت دارای بیشترین میزان فعالیت آنزیم آلکالین فسفاتاز، پروتئین کل بود و اختلاف معنی داری بین تیمارها وجود داشت (05/0>P). شمارش گلبول های قرمز وسفید خون اختلاف معنی داری بین تیمارهای تغذیه شده با شاتوت وگروه شاهد داشت (05/0>P). نتایج حاصل از بررسی پارامترهای بیوشیمیایی خون نشان داد که بیشترین میزان گلوکز و کلسترول در گروه شاهد و کمترین مقدار در تیمارهای تغذیه شده با سطح بالای پودر شاتوت وجود دارد و بین تیمار اختلاف معنی داری وجود دارد (05/0>P). همچنین نتایج حاصل از بررسی پروتئین کل نشان داد که بین تیمارهای مختلف اختلاف معنی داری وجود دارد (05/0>P). نتایج این مطالعه نشان داد که استفاده از شاتوت موجب بهبود میزان فاکتورهای خونی در ماهی قزل آلای رنگین کمان نسبت به تیمار شاهد شده است.