اثر فسفولیپید تجاری بر فراسنجههای خونی و سرمی در قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) تغذیهشده با پودر چربی و مقایسه با جیره حاوی روغن ماهی
الموضوعات : علوم تکثیر و آبزی پروریبتول ادهمی 1 , عبدالصمد کرامت 2
1 - ساری
2 - ساری
الکلمات المفتاحية:
ملخص المقالة :
مطالعه ای به منظور بررسی اثر فسفولیپید بر برخی فراسنجه های خونی و سرمی در جیره ی حاوی پودر چربی در قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) انجام شد. بدین منظور جیره ای با 20% چربی که نیمی از چربی آن از پودر چربی تأمین گردید ساخته شد. فسفولیپید در دو سطح 5/0 و 5/1 درصد به جیره اضافه شد، در تیمار شاهد سطح فسفولیپید صفر بود و در آن به جای پودر چربی از روغن ماهی استفاده شد. 150 قطعه ماهی قزل آلا با وزن اولیه 88/1±45/27 در 9 تانک پلی اتیلن قرار گرفت و روزانه 2 بار در حد سیری به مدت 8 هفته با جیره های آزمایشی غذادهی شد. جیره های آزمایشی شامل 1- فسفولیپید 5/0%، 2- فسفولیپید5/1% 3- شاهد بود. نتایج مطالعه فراسنجه های خونی شامل هموگلوبین، گلبول قرمز، گلبول سفید، حجم متوسط گلبولی (MCV) و غلظت متوسط هموگلوبین در گلبول قرمز (MCH) بین تیمارهای مختلف اختلاف معنی داری را نشان داد (05/0 P<). بیشترین مقادیر هموگلوبین، گلبول سفید و MCH در گروه شاهد مشاهده شد درحالیکه بیشترین مقادیر گلبول قرمز و MCV به ترتیب در فسفولیپید 5/0 و فسفولیپید 5/1 بود. نتایج فراسنجه های سرمی از جمله گلوکز، پروتئین تام و آلبومین نشان دهنده ی اختلاف معنی دار بین تیمارها بود (05/0 P<). افزودن فسفولیپید سبب افزایش معنی داری در مقدار گلوکز شد و در فسفولیپید 5/1 بیشترین مقدار گلوکز مشاهده شد اما بیشترین مقادیر پروتئین تام و آلبومین مربوط به گروه شاهد بود. به طور کلی، با توجه به برخی فراسنجه های خونی افزودن فسفولیپید در سطح 5/1%، توانست اثر منفی پودر چربی را در جیره ی قزل آلای رنگین کمان کاهش دهد.