بررسی اثرات جایگزینی هیدرولیز پوست گاو با آرد ماهی بر شاخصهای خونی ماهی (Flower horn)
الموضوعات : علوم تکثیر و آبزی پروریامیر ویسی 1 , عبدالرحیم وثوقی 2 , شهرام دادگر 3
1 - تهران شمال
2 - تهران شمال
3 - تهران
الکلمات المفتاحية:
ملخص المقالة :
پژوهش حاضر به منظور بررسی فاکتورهای خونی در ماهیان فلاور هورن (Flower horn) که با سطوح مختلف هیدرولیز پوست گاو تغذیه شده اند، صورت گرفت. تعداد 216 عدد ماهی با میانگین وزنی و طولی به ترتیب (g) 2/0 95/0 و cm 2/0 7/3 در طول صد روز دوره پرورش با درصدهای مختلف هیدرولیز پوست گاو مورد تغذیه قرار گرفتند. نتایج نشان داد که در تیمارهای تغذیه شده با جیره حاوی 40 درصد هیدرولیز پوست گاو تعداد گلبول قرمز با میانگین 106× (33/0 5/2)، درصد هماتوکریت (72/1±25) و هموگلوبین با میانگین (66/1 ±5/8) گرم در دسی لیتر، نسبت به گروه شاهد افزایش معنی داری داشت (05/0>p). همچنین بیشترین تعداد گلبول سفید 103× (82/1 1/18) نیز مربوط به جیره حاوی 40 درصد هیدرولیز بود که نسبت به جیره شاهد افزایش غیرمعنی داری داشت (05/0p>). بیشترین مقادیر فاکتور MCV مربوط به تیمار 100 درصد با میانگین (32/0 04/1) بود (05/0>p) و کمترین مقادیر آن نیز مربوط به تیمار 60 درصد با میانگین (52/0 96/0) بود (05/0>p). در مورد فاکتور MCH بیشترین مقادیراندازه گیری شده مربوط به تیمار شاهد با میانگین (72/0 45/3) بود و کمترین مقادیر آن مربوط به تیمار 20 درصد با میانگین (24/0 36/3) بود (05/0>p). در مورد فاکتور MCHC نیز بیشترین مقادر اندازه گیری شده مربوط به تیمار 20 درصد با میانگین (81/3 00/35) اندازه گیری گردید و کمترین آن نیز مربوط به تیمار 60 درصد با میانگین (78/3 39/28) بود (05/0>p). بنابراین، بهترین سطح هیدرولیز پوست گاو برای افزودن به جیره غذایی ماهی زینتی فلاور هورن (Flower horn) سطح 40 درصد بود.