مطالعه فاکتورهای خونی بچه ماهیان قزل آلای رنگین کمان(Oncorhynchus mykiss) پس از اضافهکردن عصاره هیدروالکلی گیاه اسفرزه (Plantagoovata)
الموضوعات : علوم تکثیر و آبزی پروریمحمدجواد محمدی 1 , مجتبی علیشاهی 2 , امیر آرامون 3 , رضا جهان تیغ 4
1 - دانشگاه خوزستان
2 - شهید چمران
3 - دانشگاه تهران
4 - Oromiyeh
الکلمات المفتاحية:
ملخص المقالة :
در دهه اخیر پرورش ماهی توانسته بخشی از نیازهای پروتئینی بشر را فراهم کند. با توجه به اهمیت ماهی قزلآلای رنگین کمان Oncorhynchus mykiss در آبزی پروری، افزایش بیماریهای عفونی در مزارع پرورشی و همچنین عدم کارایی داروهای سنتزی، بر آن شدیم تا تأثیر عصاره گیاه اسفرزه Planta goovata بر فاکتورهای خونی که یکی از نشانههای سلامت ماهی میباشد را مورد بررسی قرار دهیم. این تحقیق در مرکز تحقیقات ماهیان سردآبی یاسوج اجرا شد.360 قطعه بچهماهی با وزن متوسط 23/5±30 گرم به چهار تیماردر سه تکرار تقسیم گردیدند. تیمارها باغذای حاوی صفر(کنترل)، 1/0، 5/0 و 1 درصد عصاره به مدت 60 روز تغذیه شدند. نتایج نشان داد برخی فاکتورهای خونی تحت تأثیر عصاره قرار گرفتند بطوریکه بین هماتوکریت، گلبولهای قرمز، حجم متوسط گلبولی(MCV) در تیمار 1 درصد و کنترل افزایش معنیداری وجود دارد(05/0P). میتوان نتیجه گرفت که عصاره هیدروالکلی اسفرزه بر فاکتورهای خونی مربوط به گلبولهای قرمز ماهی قزل آلا تأثیر مثبتی دارد.