تاثیر مکمل انار بر وضعیت آنتی اکسیدانی زنان جوان متعاقب فعالیت مقاومتی شدید
الموضوعات : فصلنامه زیست شناسی جانوریبابک هوشمند مقدم 1 , سیروس چوبینه 2
1 - گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
2 - گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
الکلمات المفتاحية: مالون دی آلدهید, تمرین مقاومتی, ظرفیت ضد اکسایشی تام, مکمل آب انار,
ملخص المقالة :
امروزه توجه محققان برای جلوگیری از تولید رادیکال های آزاد، بر مصرف آنتی اکسیدان های گیاهی به ویژه پلی فنول ها معطوف شده است. از این رو هدف از پژوهش حاضر تاثیر مصرف مکمل آب انار بر ظرفیت ضد اکسایشی تام (TAC) و مالون دی آلدهید (MDA) زنان جوان پس از یک جلسه فعالیت مقاومتی شدید بوده است. در قالب یک طرح نیمه تجربی،20 زن جوان که واجد معیارهای ورود به مطالعه بودند به طور تصادفی در دو گروه قرار گرفتند. گروه اول روزانه250 میلی لیتر آب انار طبیعی و گروه دوم روزانه 250 میلی لیتر دارونما به مدت دو هفته دریافت کردند. بعد از دو هفته افراد هر دو گروه در یک جلسه فعالیت مقاومتی شدید شرکت کردند. نمونه های خون در شروع و پایان مطالعه پس از حداقل 12 ساعت ناشتا بودن گرفته شد. TAC و MDA به ترتیب با روشFRAP وTBARS اندازه گیری شدند. همچنین برای استخراج نتایج از آزمون تی تست مستقل در سطح 05/0 ≥ p استفاده گردید. نتایج نشان داد در گروه مصرف مکمل آب انار TAC پس از تمرین مقاومتی شدید افزایش معنی داری داشت (038/0=p). اما در گروه شبه دارو این تغییرات معنادار نبود. همچنین شاخص MDAدر گروه مصرف مکمل آب انار پس از تمرین مقاومتی شدید کاهش معنی داری را نشان داد (016/0=p) که در گروه شبه دارو این تغییرات معنادار نبود. پژوهش حاضر نشان داد مصرف دو هفته مکمل آب انار قبل از فعالیت مقاومتی شدید می تواند باعث افزایش ظرفیت ضد اکسایشی تام و کاهش پراکسیداسیون لیپیدی در زنان جوان شود.
1. Aviram M., Dornfeld L., Rosenblat M., Volkova N., Kaplan M., Coleman R., 2000. Pomegranate juice consumption reduces oxidative stress, atherogenic modifications to LDL, and platelet aggregation: studies in humans and in atherosclerotic apolipoprotein E–deficient mice. American Journal of Clinical Nutrition, 71(5): 1062-1076.
2. Azadzoi KM., Schulman RN., Aviram M., Siroky M.B., 2006. Oxidative stress in arteriogenic erectile dysfunction: prophylactic role of antioxidants. Journal of Urology, 175 (3 pt 1): 1175-1176.
3. Azizi M., Razmjou S., Rajabi H., 2012. Investigate the relationship between inflammatory markers (TNF-α, IL-6), oxidation (MDA) and muscle damage after heavy workouts, swimming and vitamin-mineral supplements. International Journal of Sports Physiology and Performance, 13: 47-62.
4. Basu A., Penugonda K., 2009. Pomegranate juice: a heart‐healthy fruit juice. Nutrition Reviews, 67(1): 49-56.
5. Belviran M., Gokbel H., Okudan N., BaOaral K.,2012. Effects of grape seed extract supplementation on exerciseinduced oxidative stress in rats. British Journal of Nutrition, 108(2): 249- 256.
6. Castro MD., Cavalcanti NF., Lima L., Silva FD., Oliveira RD., Zanesco A., 2009.Production of free radicals and catalase activity during acute exercise training in young men. Journal of Biology of Sport, 26(2): 113-118.
7. Close GL., Ashton T., Cable T., Doran D., MacLaren D.P., 2004. Eccentric exercise, isokinetic muscle torque and delayed onset muscle soreness: the role of reactive oxygen species. European Journal of Applied Physiology, 91: 615–621.
8. Daud DM., Karim AA., Mohamad N., Hamid NA., Wan Ngah W.Z., 2006.Effect of exercise intensity on antioxidant enzymatic activities in sedentary adults. Malaysian Journal of Biochemistry and Molecular Biology, 13: 37-47.
9. De Nigris F., Williams-Ignarro S., Sica V., Lerman LO., DArmiento FP., Byrns RE., 2007. Effects of a pomegranate fruit extract rich in punicalagin on oxidation-sensitive genes and eNOS activity at sites of perturbed shear stress and atherogenesis. International Cardiovascular Research Journal, 73(2): 414-423.
10. Dehghan Gh., Ebrahimi S., Shaghaghi M., Jafari A., Mohammadi M., Badalzadeh R., 2010.Antioxidant effect of cinnamon bark extract following an exhaustive exercise in male rats. Journal of Babol University of Medical Sciences, 13(5): 21-28.
11. Farhadi H., Siakuhian M., Dolatkhah H., Rahimifardin S., Nariman Pour Salemi S., 2013. Effect of short-term garlic supplementation on dna damage after exhaustive exercise in non-athlete men. European Journal of Experimental Biology, 3(1): 455-459.
12 .Fazli D., Malekirad A., Bayrami M., Shariatzadeh S., Karkhaneh A., 2009.The effect of pomegranate juice (Punica granatum L.) on the oxidative stress of 15-17 year old girls in Arak.Journal of Shahrekord University of Medical Sciences, 10(4): 44-49.
13. Garcia-Alonso J., Ros G., Vidal-Guevara M.L., Jesus Periago M., 2006. Acute intake of phenolic-rich juice improves antioxidant status in healthy subjects. Nutrition Research, 26(7): 330-339.
14. Ghasemi E., Afzalpour ME., Saghebjoo M., Zarban A., 2012.Effects of short-tTerm green tea supplementation on total antioxidant capacity and Lipid peroxidation in young women after a resistance training session. Journal of Isfahan medical school, 30 (202): 1268-1276
15. Guo S., Deng Q., Xiao J., Xie B., Sun Z., 2007. Evaluation of antioxidant activity and preventing DNA damage effect of pomegranate extracts by chemiluminescence method. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 55(8): 334.
16.Ide T., Tsutsui H., Ohashi N., Hayashidani S., Suematsu N., Tsuchihashi M., 2002. Greater oxidative stress in healthy young men compared with premenopausal women. Arteriosclerosis Thrombosis and Vascular Biology Journal, 22(3): 438-42.
17. Jahangard A., Hamedinia M., Hosseini kakhk A., Jafari A., Salehzadeh K., 2013.Effect of short-term garlic extract supplementation on oxidative stress indices during rest and induced-exercise exhaustion in male soccer players. Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism, 15:78-85.
18. Khan N., Afaq F., Mukhtar H., 2008. Cancer chemoprevention through dietary antioxidants: progress and promise. Antioxidants and Redox Signaling, 10(3): 475-510.
19. Kurkcu R., 2010.The effects of short-term exercise on the parameters of oxidant and antioxidant system in handball players. African Journal of Pharmacy and Pharmacology, 4(7): 448-452.
20. Lamina S., Ezema C.I., Theresa A.I., Anthonia E.U., 2013.Effects of free radicals and antioxidants on exercise performance. Oxidants and Antioxidants in Medical Science, 2(2); 83-91.
21. Mertens – Talcott SU., Jilma – Stohlawetz P., Rios J, Hingorani L., Derendorf H., 2006.Absorption, metabolism, and antioxidant effects of pomegranate (Punica granatum I.) polyphenols after ingestion of a standardized extract in healthy human volunteers. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 54(23): 8956-8961.
22. Ramel A., Wagner K.H., Elmadfa I., 2004. Plasma antioxidants and lipid oxidation after submaximal resistance exercise in men. European Journal of Nutrition, 43(1): 2-6
23. Rao AV., Phadke AV., Patil PB., Joshi AR., 2014.Comparison of non-exercise test and step and step test in estimation of aerobic capacity (vo2max) in yong adults. National Journal of Physiology, Pharmacy and Pharmacology,4 (Online First).
24. Rosenblat M., Hayek T., Aviram M., 2006. Anti – oxidative effects of pomegranate juice (PY) consumption by diabetic patients on serum and on macrophages. Atherosclerosis, 187(2): 363-371.
25. Saghebjoo M., Ghanbari-Niaki A., Rajabi H, Fathi R., 2011.Hedayati M. Effects of circuit resistance training on plasma Ghrelin levels in young women. International Journal of Endocrinology and Metabolism, 12(5): 529-535
26. Shadmanfard A., Nemati A., Naghizadeh Baghi A., Mazani M., 2013.The effect of pomegranate juice supplementation on oxidative stress in young healthy males. Journal of Ardabil University of Medical Sciences, 12 (5): 77- 86.
27. Teixeira V., Valente H., Casal S., Marques F., Moreira P., 2009. Antioxidant status, oxidative stress, and damage in elite trained kayakers and canoeists and sedentary controls. International Journal of Sport Nutrition and Exercise Metabolism, 19(5): 443-456.
28.Wang RF.,Xie WD., Xing DM., Ding Y., Wang W., Ma C., 2004. Bioactive compounds from the seeds of punica granatum (Pomegranate). Journal of Natural Products, 67(12): 2096-2098.
29. Zhang H., Jiang L., Ye S., Ye Y., Ren F., 2010. Systematic evaluation of antioxidant capacities of the ethanolic extract of different tissues of jujube (Ziziphus jujuba Mill.) from China. Food and Chemical Toxicology, 48: 1461–1465.
30. Ziping X., Weihua F., Jlankang C., Dongdong C., Weibo J., 2009.Antioxidant activity and total peel and pulp of Chinese jujuba (Ziziphus jujuba mill). Journal of fruits and Food Chemistry, 33: 613-629.
_||_