تاثیر استفاده از کرم خاکی (Eisenia foetida) بر فاکتورهای رشد و بازماندگی لارو ماهی گوپی (Poecilia reticulata) در مقایسه با غذای تجاری بیومار
الموضوعات : فصلنامه زیست شناسی جانورینصرالله برنده نژاد 1 , علیرضا گلچین منشادی 2 , محمد ترحمی 3
1 - گروه دامپزشکی، واحد کازرون، دانشگاه آزاد اسلامی، کازرون، ایران
2 - گروه بهداشت و بیماریهای آبزیان، دانشکده دامپزشکی، واحد کازرون، دانشگاه آزاد اسلامی، کازرون، ایران
3 - گروه بهداشت و بیماریهای آبزیان، دانشکده دامپزشکی، واحد کازرون، دانشگاه آزاد اسلامی، کازرون، ایران
الکلمات المفتاحية: فاکتورهای رشد, بازماندگی, کرم کود, لاروگوپی,
ملخص المقالة :
به منظور بررسی اثر کرم خاکی کود بر فاکتورهای رشد و بازماندگی لارو ماهی گوپی در مقایسه با غذای تجاری بیومار، لاروهای ماهی گوپی در سه گروه با سه جیره غذایی متفاوت شامل گروه یک(شاهد) با غذای بیومار، گروه دو با جیره کرم کود خشک شده و گروه سوم با مخلوط مساوی از غذای بیومار و کرم کود خشک شده تغذیه شدند. پرورش لاروها به مدت پنج هفته ادامه یافت و در پایان داده های به دست آمده مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند. نتایج نشان داد درصد بازماندگی (SR) و شاخص های رشد مانند سرعت رشد ویژه (SGR)، شاخص وزن بدن (BWI)، سرعت رشد (GR) و درصد رشد روزانه در گروه سوم نسبت به دو گروه دیگر و گروه دوم نسبت به گروه شاهد از وضعیت بهتری برخوردار بود. همچنین اختلاف معنی داری در تغییرات بین گروه ها مشاهده شد (05/0 ≥p). بدین ترتیب استفاده از جیره غذایی کرم و بیومار به طور همزمان، سبب بهبود میزان بازماندگی و فاکتورهای رشد می باشد و استفاده از آن در جیره غذایی توصیه می شود.
8.عابدیان، ع.، آذری تاکامی، ق.، نیکخواه، ع.، بن سعد،چ.، غفله مرمضی، ج.،. 1381. اثرات سطوح مختلف پروتئین و انرژی جیره بر توان تولیدی میگوی سفید هندی، مجله علمی شیلات ایران، سال سوم، شماره 11، صفحات 62-39.
9.کیوان، ا.، 1373. گزارش فنی کاربردی دومین سمپوزیوم بینالمللی ماهیان خاویاری در مسکو. صفحه 92.
10. Albarran G.N., 1996. Formulation de alimentos concentr, dos para animales a partir de harina de lombriz. (Tesis de licenciatura, Ingenieria). Laboratorio de Ciencia de los Alimentos. Merida-Venezuela.Universidad de Los Andes, pp. 189.
11. Belay A., 2002. The Potential Application of Spirulina (Arthrospira) as a nutritional and therapeutic supplement in health management, Journal of American Nut Association, 5: 27-48.
12. Blanchard G., Makombu J.G., Kestemonte P., 2008. Influence of different dietary 18:3n-18:2/3n-6 on growth performance, fatty acid composition and hepatic ultrastructure in Eurasian perch, Perca fluviatilis L. Aquaculture, 284: 144-150.
13. Dedeke G.A., 2013. Partial replacement of fish meal by earthworm meal (Libyodrilus violaceus) in diets for african catfish (Clarias gariepinus). International Journal of Research in Fisheries and Aquaculture, 5(9): 229-233.
14. De Silva S.S., Anderson T.A., 1995. ln: Fish Nutrition in Aquaculture. Chapman and Hall Press, London, 319p.
15. Fadaee R., 2012. A review on earthworm Esienia fetida and its applications. Annals of Biological Research, 3(5): 2500-2506.
16. García-Alonso J., Müller C.T., Hardege J.D., 2008. Influence of food regimes and seasonality on fatty acid composition in the ragworm. Aquatic Biology, 4:7-13.
17. Gideon Kh., Lim T.M., Violet phang P.E., 2006. Genes and genealogy of Guppy Fish (Poecilia reticulata). Buletin Persatuan Genetik Malaysia, 12(1): 5-15.
18. Gisbert E., Williot P., 1997. Larval behavior and effect of timing of initial on growth andsurvival of Siberian sturgeon larvae under small scale hatchery production, Aquaculture, 156: 63-76.
19. Jobling M., Gomes E., Dias J., 2001. Food types, manufacture and ingredients. In: Food intake in fish. (eds. D. Houlihan; T. Boujard and M. Jobling). Blackwell Science, Oxford, pp: 25-48.
20. Kowalska A., Zakes Z., Demska- Zakes K., 2006. The impact of feeding on the result of rearing larval pikeperch, Sander lucioperca (L.), with regard to the development of the digestive tract Electronic. Journal of Polish Agricultural Universities Fisheries, 9(2): 9-31.
21. Leenhouwers J.I., Ter Veld M., Verreth J.A.J., Schrama J.W., 2007. Digesta characteristiscs and performance of African catfish (Clarias gariepinus) fed cereal grains that differ in viscosity. Aquaculture, 264: 330-341.
22. Ljunggren L., 2002. Growth response of pick-perch larvae in relation to body size and zooplankton abundance. Journal of Fish Biology, 60: 405-414.
23. Mohler J., Fynn-Aikins K., Barrows R., 1996. Feeding trials with juvenile sturgeon propagated from wild broodstock. The progressive Fish-Culturist, 58: 173-177.
24. Velez Z., Hubbard P.C., Hardege J. D., Barata E.N., Canario A.V.M., 2007. The contribution of amino acids to the odour of a prey species in the Senegalese sole (Solgea senegalensis). Aquaculture, 256: 336-342.
25. Vielma-Rondon R., Ovalles-Duran J.F., Leon-Leal A., Medina A., 2003. Nutritional value of earthworm flour (Eisenia foetida) as a source of amino acids and its quantitative estimation through reversed phase Chromatography (HPLC) and pre-column derivation with o-phthalaldehyde (OPA). Ars Pharmaceutica, 44(1): 43-58.
26. Vonshak A., 1997. Spirulina platensis (Arthospira): Physiology, Cell Biology and Biotechnology, Taylor and Francis, London, p: 540.
27. Wing-Keong N.G., 2000. A potential feed source for cultured aquatic animals. School of Biological Sciences, Universiti Sains Malaysia Penang, Malaysia, pp: 82-83
_||_