اثر استفاده از حلزون هرز شاخ قوچی (Planorbis sp) به عنوان غذا بر شاخص های رشد ماهی لوچ کماندو (Yasuhikotakia sidthimunki)
الموضوعات : فصلنامه زیست شناسی جانوری
علی احمدی آسور
1
(گروه منابع طبیعی، واحد سوادکوه، دانشگاه آزاد اسلامی، سوادکوه، ایران)
مریم شاپوری
2
(گروه منابع طبیعی، واحد سوادکوه، دانشگاه آزاد اسلامی، سوادکوه، ایران)
الکلمات المفتاحية: تغذیه, شاخص رشد, حلزون هرز شاخ قوچی, ماهی لوچ کماندو,
ملخص المقالة :
این مطالعه به منظور بررسی اثرات استفاده از حلزون هرز شاخ قوچی به عنوان یک غذای طبیعی و کم هزینه بر شاخص های رشد ماهی لوچ کماندو که از لوچ ماهیان معروف در صنعت ماهیان زینتی می باشد، انجام گردید. برای این طرح 135 عدد با میانگین وزنی 01/0 ± 1 گرم و طول اولیه 02/0 ± 3 سانتی متر بودند. سپس بچه ماهیان به تعداد مساوی در 9 عدد آکواریوم شیشه ای به ابعاد 40*40*90 سانتی متر توزیع گردیدند. در این مطالعه از سه تیمار غذای طبیعی (حلزون)، شرکتی (بیومار) و ترکیبی (حلزون + بیومار) برای تغذیه لوچ ماهیان به مدت 48 روز استفاده گردید. در طی عملیات زیست سنجی فاکتورهای وزن، ضریب تبدیل غذایی، درصد بازماندگی، ضریب رشد ویژه و درصد افزایش وزن مورد بررسی قرار گرفت. نتایج بدست آمده بیش ترین میانگین میزان وزن (62/2 گرم) و طول نهایی (56/4 سانتی متر) را در تیمار های تغذیه شده با جیره ترکیبی نشان می دهد. همچنین مقایسه درصد بازماندگی ماهیان در تیمار های مختلف بیش ترین درصد بقا را در جیره ترکیبی با 7/97 درصد و کم ترین درصد بقا در جیره حلزون با 3/93 درصد نشان می دهد که تفاوت معنی داری را در این فاکتور نشان نمی دهد (05/0 > p). نتایج نشان می دهد استفاده ترکیبی از حلزون و بیومار در جیره غذایی منجر به بهبود شاخص های رشد در ماهیان می گردد.
_||_