تاثیر خوراک آغازین بافتدار با تعیین کم و زیاد نسبت پروتئین به انرژی بر قابلیت هضم، فراسنجههای شکمبهای و خونی گوسالههای شیرخوار
الموضوعات : فصلنامه زیست شناسی جانوری
علی اسماعیلی
1
,
امیرداور فروزنده
2
,
حسین امیدی میرزایی
3
,
محمد کریمی
4
,
بهزاد اخلاقی
5
,
کیان صادقی
6
1 - گروه علوم دامی، واحد اصفهان (خوراسگان)، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران
2 - گروه علوم دامی، واحد اصفهان (خوراسگان)، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران
3 - گروه علوم دامی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان، ایران
4 - گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران
5 - گروه علوم دامی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان، ایران
6 - گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران
الکلمات المفتاحية: قابلیت هضم, گوسالههای شیرخوار, خوراک آغازین, خوراک بافتدار, فراسنجههای شکمبهای و خونب,
ملخص المقالة :
به منظور بررسی تاثیر خوراک آغازین بافتدار با تعیین کم و زیاد نسبت پروتئین به انرژی بر قابلیت هضم، فراسنجههای شکمبهای و خونی گوسالههای شیرخوار آزمایش حاضر انجام گرفت. بدین منظور از تعداد 48 راس گوساله هلشتاین (نر و ماده)، در قالب یک طرح فاکتوریل، با 4 تیمار و در 12 تکرار برای هر تیمار استفاده شد. گروه های آزمایشی شامل: 1) خوراک آغازین آردی آسیاب با سطح پروتئین 18 درصد؛ 2) خوراک آغازین آردی با سطح پروتئین 22 درصد؛ 3) خوراک آغازین بافتدار با سطح پروتئین 18 درصد؛ و 4) خوراک آغازین بافتدار با سطح پروتئین 22 درصد بود. در این آزمایش قابلیت هضم مواد مغذی، فراسنجههای شکمبهای و خونی گوسالههای شیرخوار اندازگیری شد. اثر متقابل بین اثرات اصلی برای میزان بتا هیدروکسی بوتیرات خون در روز 70 آزمایش معنیدار بود (05/0 >p ). به این صورت که خوراک آردی با 18 درصد پروتئین پایینترین میزان بتا هیدروکسی بوتیرات را داشت. اثر متقابل بین اثرات اصلی برای سایر فراسنجههای خونی معنیدار نبود (05/0 <p ). اثر متقابل بین اثرات اصلی برای فراسنجههای شکمبهای و قابلیت هضم تحت تاثیر شکل و سطح پروتئین خوراک آغازین قرار نگرفت (05/0 <p ). بطور کلی تفاوت چشمگیری بین خوراک بافتدار و آسیاب درشت همچنین سطح پروتئین 18 و 22 درصد در گروههای مورد آزمایش مشاهده نشد.
_||_