بررسی اثر تغذیه ای بره موم بر عملکرد تابولیسمی جوجه های گوشتی آرین
الموضوعات : فصلنامه زیست شناسی جانوریساسان خجسته شلمانی 1 , مصطفی تاتینا 2
1 - گروه علوم دامی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد آستارا، آستارا، ایران
2 - گروه شیلات، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد آستارا، آستارا، ایران
الکلمات المفتاحية: بره موم, جوجه های گوشتی, آرین,
ملخص المقالة :
این مطالعه به منظور بررسی اثرات استفاده از سطوح مختلف محلول الکلی بره موم در جیره بر عملکرد جوجه های گوشتی آرین در قالب طرح کاملاً تصادفی با 6 تیمار(0، 50، 100، 150، 200 و 250 میلی گرم بره موم در کیلوگرم جیره) به مدت 42 روز اجرا شد . صفات مورد اندازه گیری شامل مصرف خوراک، اضافه وزن بدن ، ضریب تبدیل غذا و درصد تلفات بودند . نتایج حاصل از آزمایش نشان داد که در تمام دوره های پرورش بویژه کل دوره متوسط مصرف خوراک، اضافه وزن بدن و ضریب تبدیل غذا در پرندگان تغذیه شده با بره موم بالاتر می باشد. همچنین با مصرف بره موم میزان تلفات نسبت به گروه شاهد کاهش یافته است