بررسی مراحل رشد آرتمیا ارومیانا (Artemia urmiana) در شرایط آزمایشگاهی با استفاده از مخمر آبجو، عصاره کاهو و ویتامین c
الموضوعات : فصلنامه زیست شناسی جانورییاسمن خامه چین 1 , امید ملکی بالاجو 2 , سید رسول صادقی 3 , شهرام شرفی 4 , قنبر لایی 5 , رضا نظام زاده 6
1 - دانشگاه آزاد اسلامی، واحد دامغان، باشگاه پژوهشگران جوان، دامغان، ایران
2 - دانشگاه آزاد اسلامی، واحد دامغان، باشگاه پژوهشگران جوان، دامغان، ایران
3 - دانشگاه آزاد اسلامی، واحد دامغان، گروه زیست شناسی، دامغان، ایران
4 - دانشگاه آزاد اسلامی، واحد دامغان، گروه زیست شناسی، دامغان، ایران
5 - دانشگاه آزاد اسلامی، واحد دامغان، گروه زیست شناسی، دامغان، ایران
6 -
الکلمات المفتاحية: تغذیه, آرتمیا ارومیانا, عصاره کاهو, مخمر آبجو, آبشش پایان,
ملخص المقالة :
با توجه به اهمیت و ارزش اقتصادی آرتمیا در تغذیه ماهیان خاویاری و میگو با استفاده از غذاهای مختلف تجاری با هدف پرورش آرتمیا و تعیین نقش تغذیه مناسب این آبزی در افزایش ارزش غذایی آن، نحوه اثر عصاره کاهو و مخمر آبجو به عنوان دو نوع غذای متداول در پرورش تجاری، بر میزان رشد این آبزی مورد مطالعه قرار گرفت. به این منظور، نیم گرم از تخم دکپسوله شده آرتمیا ارومیانا که از گونه های بومی ایران است، در زوک انکوباسون با حجم یک لیتر پرورش داده شدند. میزان نمک ودرجه حرارت در طول دوره پرورش، 35 گرم در لیتر و دمای 28 درجه سانتی گراد ثابت بود. اندازه گیری و بررسی مراحل رشد با آغاز مرحله تغذیه مستقیم از محیط با استفاده از عصاره کاهو و مخمر آبجو تغذیه انجام شد. داده های حاصل از مطالعه مراحل رشد با استفاده از نرم افزار SASمورد تجزیه قرار گرفت. سپس فراوانی داده تعیین گردید. تفاوت معنی داری را در طول دوره تغذیه با استفاده از این دو ماده غذایی مشاهده نشد. وضعیت رشد در هر دو گروه مورد مطالعه روند یکسانی را نشان دادند.