بررسی ساختار آلبومین سرم گاوی در حضور برخی از ترکیبات هیدرو کربن های آ روماتیک چند حلقه ای
الموضوعات : فصلنامه زیست شناسی جانوریعنایت الله بهمن جهرمی 1 , فرشید کفیل زاده 2 , سحر جانفشان 3
1 - دانشگاه آزاد اسلامی، واحد جهرم، گروه زیست شناسی، جهرم، ایران
2 - دانشگاه آزاد اسلامی، واحد جهرم، گروه زیست شناسی، جهرم، ایران
3 - دانشگاه آزاد اسلامی، واحد جهرم، گروه زیست شناسی، جهرم، ایران
الکلمات المفتاحية: آلبومین, پلی آروماتیک چند حلقه ای, کریزن, پیرن, فنانترن,
ملخص المقالة :
آلبومین یک پروتئین محلول در آب است که وجود آن برای حیات بسیاری از ارگانیسم های زنده ضروری می باشد.این پروتئین نقشهای مهمی نظیر حفظ فشار اسمزی لازم برای انتشار مایعات بدن بین رگها و بافتها، حامل پلاسمایی که به طور غیر ویژه به برخی از هورمونهای استروئیدی متصل می شود و همچنین یک پروتئین حامل برای اسید های چرب و هم می باشد. با توجه به اهمیت نقش آلبومین در بدن، حفظ ساختار طبیعی این پروتئین تحت شرایط مختلف حائز اهمیت است. یکی از مهمترین و گسترده ترین آلوده کننده های محیط زیست هیدرو کربن های آ روماتیک چند حلقه ای هستند که از نظر آسیب هایی که به موجودات زنده و محیط زیست وارد می کنند مورد توجه هستند. با توجه به این موضوع در این پروژه تاثیر برخی از ترکیبات هیدروکربن آروماتیک چند حلقه ای مانند: کریزن، پیرن و فنانترن بر روی ساختار پروتئین آلبومین سرم گاو بررسی شده است. ابتدا طیف جذبی آلبومین سرم گاوی در حضور و عدم حضور این ترکیبات گرفته و بررسی شد. سپس برای بررسی دقیقتر منحنی اشباع آلبومین در حضور این سه ترکیب رسم و آنالیز شد. در تکمیل این نتایج بررسی اثرpHبر روی میزان جذب آلبومین در حضور ترکیبات کریزن، پیرن و فنانترن نیز انجام شد و تغییرات ساختار دوم آلبومین در حضور این ترکیبات با استفاده از تکنیک CDبررسی شد. در مجموع می توان به این نتیجه رسید که ترکیبات پلی آروماتیک حلقوی ذکر شده به ویژه ترکیب کریزن در تغییر ساختار آلبومین موثر هستند.