بررسی تأثیر نانوسیلور آشامیدنی برروی میزان مرگ و میر جنین در رت
الموضوعات : فصلنامه زیست شناسی جانوریوجیهه قربان زاده 1 , عبدالغفار عبادی 2
1 - دانشگاه اصفهان، دانشکده علوم، گروه زیست شناسی، اصفهان، ایران
2 - دانشگاه آزاد اسلامی، واحد جویبار، گروه زیست شناسی، جویبار، ایران
الکلمات المفتاحية: نانوسیلور, رت, اثرات سیتوتوکسی,
ملخص المقالة :
نانوسیلور یکی از دستاوردهای شگرف در نانوتکنولوژی است که در عرصه های مختلف پزشکی، داروسازی، دامپزشکی و دامپروری کاربرد دارد. نقره در ابعاد بزرگتر، فلزی با خاصیت واکنش دهی کم می باشد اما هنگامی که به ابعاد کوچکتر در حد نانومتر تبدیل می شود خواص ویژه آن افزایش می یابد. هدف از این تحقیق بررسی تأثیر نانوسیلور آشامیدنی برروی میزان مرگ و میر جنین رت می باشد. این تحقیق یک مطالعه تجربی است که در آن از 12 سر رت ماده باردار استفاده شد. رت ها به 3 گروه 4تایی تقسیم شدند. گروه اول: کنترل، گروه دوم: رت هایی که نانوسیلور با دوز بالا(10ppm) به صورت آشامیدنی دریافت می کردند، گروه دوم: رت هایی که نانوسیلور با دوز پایین(1ppm) به صورت آشامیدنی دریافت می کردند. تیمار رت ها از روز شانزدهم بارداری شروع و تا روز بیست و سوم بارداری، پس از تولد نوزادان ادمه داشت. بعد از این مدت تعداد نوزادان بدنیا آمده و مرده شمارش شدند و نتایج با استفاده از نرم افزار SPSS 15و آنالیز آماری یک طرفه ANOVAبررسی شد که تفاوت معنی داری از لحاظ تعداد جنین مرده بین گروه های کنترل و آشامیدنی با دوز بالا وجود داشت. این نتایج گویای آن است که نانوسیلور آشامیدنی اثرات سیتوتوکسی برروی جنین گذاشته و منجر به مرگ آن می شود