بررسی ترکیبات مغذی فیله ماهی قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) در سه ناحیهی سری، میانی و دمی
الموضوعات : فصلنامه زیست شناسی جانوریسکینه یگانه 1 , زیبنده محرابی 2 , فاطمه قوامی 3
1 - دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، گروه شیلات، ساری، ایران
2 - دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، گروه شیلات، ساری، ایران
3 - دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، گروه شیلات، ساری، ایران
الکلمات المفتاحية: پروتئین, فیله, قزل آلای رنگین کمان, ترکیبات مغذی,
ملخص المقالة :
هدف از این مطالعه بررسی پراکنش چربی، پروتئین و رطوبت در فیله ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) پرورشی بود. اختلاف در میزان چربی، پروتئین و رطوبت در همه ی بخش های فیله مشاهده شد، بطوری که به ترتیب کمترین مقدار لیپید (72/0 andplusmn;86/9) و بیشترین مقدار رطوبت (45/1 andplusmn;44/77) در ناحیه دمی و همچنین در مقابل بیشترین مقدار لیپید (79/0 andplusmn;28/11) و کمترین مقدار رطوبت (90/1 andplusmn;35/75) در ناحیه میانی بدست آمد (pandlt;0.05). همچنین بیشترین میزان پروتئین (52/1 andplusmn;92/42) در ناحیه دمی و کمترین میزان پروتئین (89/1 andplusmn;23/41) در ناحیه میانی گزارش شد (pandgt;0.05). میزان لیپید در نواحی سری، میانی و دمی با میزان رطوبت در این نواحی همبستگی معنی داری داشت (pandlt;0.05)، لذا به نظر می رسد با تعیین میزان رطوبت هر ناحیه بتوان میزان لیپید را محاسبه کرد.