خودکفایی کشاورزی، ابزاری بازدارنده در مقابل قدرت های جهانی
الموضوعات : دو فصلنامه علمی - تخصصی اقتصاد توسعه و برنامه ریزیمحمد میرزائی حیدری 1 , محمد باقری 2
1 - دانشیارگروه مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، واحد اصفهان(خوراسگان)، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران.
2 - گروه مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، واحد اصفهان (خوراسگان)، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران.
الکلمات المفتاحية: امنیت غذایی, خودکفایی کشاورزی , قدرت سیاسی, بازدارندگی,
ملخص المقالة :
چکیده خودکفایی کشاورزی از چالشهای مهم جهان به ویژه در کشورهای در حال توسعه میباشد. در جامعة جهانی امروز کشوری که تولید و اقتصاد آن ضعیف باشد، ناچار در مواردی مجبور است زیر بار تهاجم سیاسی و فرهنگی صاحبان اقتصاد باشد. کشورها میبایست کشاورزی را به عنوان یک دارایی و ثروت ملی و در جهت اهداف امنیتی بدانند تا موجب استقلال اقتصادی و قطع نظام سلطه در جهان شود. کشور ایران به دلیل قرار گرفتن در موقعیت حساس خاورمیانه و جهان همواره در معرض تهدیدات سیاسی، فشارها و تحریمهای همه جانبه اقتصادی از خارج و بعضا سیاستهای نامناسب داخلی قرار داشته است. لذا دستیابی به خودکفایی پایدار محصولات استراتژیک کشاورزی با استفاده از توان مراکز تحقیقاتی دانشگاهی و دانشبنیان کشور، با اتکا به الگو و فرهنگسازی اقتصاد مقاومتی و پرهیز از اسراف میتواند علاوه بر دستاوردهای بسیار آن، ابزار قدرتمندی برای استقلال و سیاست خارجه کشورمان در مقابل نظام سلطه باشد.